A hét folyamán elkészültek a csoportbeosztások mindhárom divízióban a BJLEK 2012/13. évének tavaszi bajnokságára. Talán a legszembetűnőbb, hogy az őszi szezonban a III. ligában IV. helyen végző, DEAC- MIX együttese nem vállalta a II. osztályban való indulást, ellentétben a másik három, feljutást kivívó gárdával. Így a zömében hölgyekből álló csapatot az előttünk álló szezonban is "mindössze" a harmadosztályban láthatjuk. Mint minden évben, idén is a III. osztály mezőnye a leginkább megjósolhatatlan kategória, hiszen ide kapnak besorolást az új együttesek. A DIV. III. o. tavaszi küzdelmeire 52 csapat adta le nevezését. A nevezett csapatokat 8 csoportba sorsolták be a szervezők, kiemelés nélkül. A már említett hölgykoszorú az "F" jelű csoportba került, ahová a Kazincbarcelona, az Auvserre, az FC Mohikanok, a Falábúak és a Pinatinaikosz együttesei kerültek még. A szabályváltozások nem érintik a DIV. III. o. mezőnyét!!!

A másodosztályban (24 csapat nevezését fogadták el), csakúgy, mint az első ligában, előzetes kiemelés alapján sorsolták be a nevezett együtteseket.
Rég nem látott, erős mezőny jött össze a II. ligában és ebből kifolyólag, nehéz lenne bármelyik csoportot is illetni a "halálcsoport" jelzővel.

Az első osztályban, ahová idén 16 csapat nevezett, előzetesen a "B" csoport tűnik bivalyerősnek, hiszen négy, azonos képességű együttes került egy kvartettbe, de az eddigi eredmények alapján az előző kiírás III. helyén végző, HANGOVER csapatának tovább kellene jutni, de ebben a csoportban semmi sem tűnik biztosnak. A címvédő, A- MEN FC csapata az "A" jelű kvartettbe került, ahonnan szinte kötelező a továbbjutás a Kiss- legények számára.

"A" csoport: A- MEN FC, MB- DEVERGO, Kalinka Vodka, Vírnyúlz.
"B" csoport: HANGOVER, F.C. Strikaz, WADAFAK, Asztalon Villa.
"C" csoport: Made in Italy, Csiszolatlan Rókák, FC Retek, 10 kicsi indián.
"D" csoport: Conca D'Oro- Sportkomm FC, DRHE- TK Gery Gyros, Cadenza, Borsodi Bivaly.

Az első-, és másodosztályban is, már a csoportküzdelmek kezdetétől játékvezetők fogják dirigálni a találkozókat, míg a DIV. III. o-ban a kieséses szakaszban kapcsolódnak be a sípmesterek, kivéve, ha előre közlik ilyen irányú szándékaikat a Szervezőbizottsággal és abban az az esetben, az adott találkozóra lesz delegálva játékvezető.