Ez a cikk a bajnokság weboldalának felépítéséről, és azokról a funkciókról szól, amiket az oldal segítségével igénybe vehettek.
Általában az oldalon mindig találtok egy menüt, aminek segítségével eléritek a főbb funkciókat. Vegyük sorra az egyes menüpontokat:
  1. Kezdőoldal - itt terveim szerint mindig fog szerepelni néhány aktuális hír a bajnokság lebonyolításával kapcsolatban; ha történik valamilyen váratlan/fontos esemény, akkor arról is itt olvashattok majd
  2. Hírek - itt az összes eddig megjelent hírt tudjátok majd megnézni, most még nincs túl sok értelme
  3. Aktuális bajnokságok - itt az éppen zajló bajnokságok listáját lehet megtekinteni; a bajnokságok neveire kattintva lesznek megjelenítve a csoportok. A csoportok fejlécére kattintva a csoportok részletes állását tudjátok megnézni, további a csoport minden mérkőzésének állapotát, eredményét. A csapatok nevei előtt található kis ikonra kattintva a csapat adatlapja jelenik meg ezekkel az információkkal:
    • státusz
    • e-mail
    • telefon
    • csapatkapitány neve
    • mérkőzés halasztások száma
    • megfelelő időpontok
  4. Sorsolás - itt találjátok meg a teljes idény sorsolását; a mérkőzések hetek és pályák szerint vannak felosztva, így könnyen megtalálhatók az egyes mérkőzések. Az oldal tetején egy legördülő menüből ki lehet választani egy konkrét hetet, ekkor csak annak a hétnek a programja jelenik meg. Lehetőség vankinyomtatni a sorsolást (az egészet, vagy akár egy konkrét hetet is) - ehhez használjátok a 'Nyomtatóbarát verzió' gombot.
  5. Aktuális hét programja - gyakorlatilag az előző pontot jeleníti meg annyi különbséggel, hogy automatikusan kiválasztja az aktuális hetet, és csak annak a programját jeleníti meg.
  6. Letöltés - itt tudtok letölteni pár hasznos dokumetumot (mint pl. csapatok elérhetőségeit tartalmazó táblázat)
A mérkőzések adatlapján a következő funkciók állnak rendelkezésetekre:
  1. időpontfoglalás konkrét mérkőzéshez - a kiválasztott mérkőzéshez megjelennek a szabad időpontok, ahová még lehet mérkőzést szervezni
  2. időpontfoglalás konkrét időpontra - egy 'szabad időpont' linkre kattintva a bajnokságot és a csoportot kiválasztva a még nem besorsolt státuszú mérkőzéseket válogatja le a weboldal; a legördülő menüből kell kiválasztani, hogy melyik mérkőzést szeretnénk az adott időpontra berakni
  3. mérkőzés halasztása - egy már besorsolt mérkőzés elhalasztása; ki kell választani a legördülő menüből, hogy melyik csapat kéri a halasztást
  4. időpontfoglalás módosítása - egy még nem rögzített időpontfoglalást jóvá lehet hagyni vagy el lehet utasítani, de akár vissza is lehet vonni. A legördülő menüből ki kell választani, hogy melyik funkciót szeretnénk, és persze azt is, hogy melyik csapat nevében.
  5. eredmény megadása - egy mérkőzés esetén a végeredmény rögzítése; fontos, hogy egy eredmény akkor válik véglegessé, ha mindkét csapat ugyanazt az eredményt adja meg; természetesen nem fogok várni azokra a csapatokra, akik nem veszik a fáradságot ehhez: meg fogom adni, hogy az egyes hetek mérkőzései esetén mi az a határidő, ameddig meg lehet adni az eredményeket; ha csak az egyik csapat ad meg eredményt, akkor azt tekintem véglegesnek (attól függetlenül, hogy utánanéznék a megadott eredmény valódiságának); ha egyik csapat sem ad meg eredményt, akkor úgy veszem, hogy a meccs elmaradt, és egyik fél sem kap pontot; tehát fontos, hogy a halasztott mérkőzéseket a meccs adatlapján "halasszátok el", mert különben egyik fél sem érte pontot kapni.
Fontos, hogy minden fenti funkció elvégzéséhez meg kell adni a csapatjelszót. Azok a csapatok, akik eddig még nem küldték el jelszavaikat, kérem igyekezzenek ezzel. Ha esetleg valakinél nem fogadja el a weboldal a korábban küldött jelszót, akkor azonnal írjatok nekem a koch.jozsef@holest.hu e-mail címre.