95 csapat, több mint ezer játékos. A Debreceni Egyetem legtöbb embert megmozgató tömegsport eseménye évek óta a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa. A nagydöntő ennek megfelelően komoly érdeklődéssel zajlott. A díszvendégek mellett a sajtó helyi képviselői megjelentek, érdekesség továbbá, hogy a Friss Rádió is élő kapcsolással tudósított a helyszínről. Volt is miről, összesen 33 gólnak tapsolhattak a helyszínre kilátogatók.

A mérkőzések sorát a Divízió I elődöntői nyitották. A legjobb négy csapatból hárman az A csoportból kerültek be, többek közt az idei éven megváltozott lebonyolítási rendszernek köszönhetően. A Divízió I. csapatai két hatos csoportban mérkőztek meg egymással. Az első helyezettek automatikusan kvalifikálták magukat a nagydöntőre, míg a csoportok 2. és 3. helyezettjei oda-vissza vágós rájátszásban döntöttek a fennmaradó két helyről. Így történhetett meg az, hogy nagy meglepetésre idén nem köszönthettük a legjobb négy között az eddig szinte bérelt hellyel rendelkező A-MEN FC-t. A B csoport második helyezettjét az A-ban 3. helyen végző TK Ex-Club Café búcsúztatta. Ha már eljutottak idáig, meg sem álltak a döntőig, bár előzetesen is ők számítottak a Devergo elleni elődöntő favoritjának. Ellenfelüket a csoportmeccsek után az elődöntőben is sikerült legyőzniük, bebiztosítva helyüket a fél hétkor kezdődő döntőben. A másik elődöntőn a tavaszi döntő megismétlődése volt a tét. A Made In Italy szoros első félidőt követően gyűrte maga alá az LK Bulls csapatát és készülhetett visszavágni a tavaly júniusban elszenvedett vereségért a TK-nak.Erre volt bő két órája Szima Gáboréknak, de addig sem unatkozhatott a közönség.

A Divízió II döntője nem várt izgalmakat hozott, hiszen az előzetesen nagyobb favoritnak számító Blokkolók csak büntetőkkel tudta legyőzni az eddigi legjobb idényét produkáló Aranyozott Bambákat.A gálameccsek idén sem maradhattak el.

Az AC Párna nyolc év után egy hármas tornán búcsúzhatott a Buzánszky Kupától. Az oktatók csapata mellett Kerekes Zsombor és barátaival mérhették össze erejüket izgalmas, szoros mérkőzéseken. A mini torna három mérkőzésének egyikén sem született kettőnél több találat, így a gólínségre már csak a Divízió I helyosztói adhattak gyógyírt.

A bronzmeccs gólok tekintetében nem, viszont izgalmakban bővelkedett. Sokáig úgy tűnt, az első félidőben szerzett góljával a Devergo besöpörheti a győzelmet a hullámzó teljesítményt nyújtó, sokszor enerváltan futballozó LK Bulls-al szemben. Ám az LK-nak végül mégis sikerült az, amely a csoportmeccsek során nem: legyőzte a Devergot. A mérkőzés utolsó öt percében a szinte a semmiből szereztek két gólt és szerezték meg a harmadik helyet.

A döntőben címvédésre készült a TK Ex-Club Café, végül a Made In Italy revansot vett a nyári döntőben elszenvedett vereségért. Végig Szimáék akarata érvényesült, nem hagytak kívánnivalót győzelmük felől. Végig vezetve, fantasztikus kapusteljesítményüknek is köszönhetően vágtak vissza a TK-nak megérdemelten elhódítva a Buzánszky Kupát.

Az egyetem legnagyobb tömegsporteseménye természetesen tavasszal is folytatódik. A csapatok már elkezdhetnek szerveződni, hiszen már alig több mint két hét és megkezdődik a nevezés az új idényre.

A nagydöntő eredményei:

Divízió II döntő: Blokkolók – Aranyozott Bambák 3-3, Büntetőkkel: 2-0
Divízió I elődöntők:
Devergo – TK Ex-Club Café 2-6
Made In Italy – LK Bulls 5-3
3. helyért: LK Bulls – Devergo 2-1
Döntő: Made In Italy – TK Ex-Club Café 4-2