Elérkezett az egyetemi labdarúgó kupák 2012/13-as tavaszi szezonjának utolsó napja. A kezdéskor azonnal egy rangos mérkőzés kerül a terítékre, hiszen a Kozma Mihály Futsal Cup fináléját játssza majd a címvédő A-Men FC és az afrikai légiósok gyarapította FC STRIKAZ. A pirosmezes A-Men-nek erőnyerő ranggal kezdett, így nem kellett nyolcaddöntőt játszania, viszont a negyeddöntőben már egy erős ellenfelet kaptak, a Divízió2-es Velünk SE-t , amelyet egy küzdelmes mérkőzésen végül 5-2-re vert. Az elődöntőben az A-Men-t, az egyik ősi ellenségük az MB-DEVERGO várta. A feketemezesek az első körben egy ki-ki meccsen 5-3-ra verte a Divízió3-as Asztalon Villa Reserves csapatát, majd a negyeddöntőben automatikusan továbbjutottak, miután az FC Kalina Vodka-Castiel összecsapásra egyik csapat sem jött el. Az elődöntőben végül 3-2-re győzedelmeskedett a címvédő egy izgalmas összecsapáson.

A Futsal Cup másik döntősét, a Strikaz-t is már ismerhetjük, hiszen egy másik Divízió1-es csapatról van szó. A sárgamezesek az első körben simán elverték a Wer el Bré men csapatát 5-1-re, majd büntetőkkel kiejtették a D. A. Team-et (3-3, majd 3-1). Az elődöntőben a Sportkomm-Lilla bár FC jöhetett, amely két viszonylag könnyebb meccsen, először a Falábúakat (4-2), majd a Gépfegyveres királyokat (3-1) verték. A narancsmezesek ezen a meccsen is jobban álltak ellenfelükkel szemben, ám a rendes játékidőben 2-2 lett a végeredmény, így büntetőkkel kellett eldönteni a találkozó sorsát, amely az afrikai légiósok javára 2-1 lett.

Az A-Men és a Strikaz ezzel nemcsak a Futsal Cup döntőjét játsszák le egymással, hanem a 14 órától kezdődő Divízió1-es elődöntőt is.

 

A Futsal Cup elődöntőjével egy időben rendeznek még három mérkőzést is. Ebből két összecsapás a Divízió3-as döntőbe jutásért megvívandó találkozók. Az egyik ágon a Sporting a főként női játékosokkal gyarapított DEAC-MIX-szel küzd meg, míg a másikon az afrikai játékosok bővítette Pacers FC a Pinathinaikosz-szal csap majd össze.

A negyedik meccsen egy Divízió2-es elődöntőt láthatnak majd a kilátogatók, az AEK a Tehén-D. A. Team meccset. Az AEK egy küzdelmes mérkőzésen, végül büntetőkkel (30 pontrúgás után dőlt el) jutott a legjobb négy közé, míg a D. A. a StorkeCity-t verte 4-0-ra.

 

14 órától következhetnek majd a Divízió1-es elődöntők, ahol az egyik ágon A-Men FC-FC Strikaz meccset, a másikon Hangover-Cadenza párharcot rendeznek. Az A-men a legjobb nyolc között a Sportkomm-ot verte 5-4-re, az afrikai légiósok pedig 5-2-re nyertek a 10 kicsi indián ellen. A Hangover bosszút állta az előző szezonban a Made in Italy-n, miután kiejtették őket (3-1) az elődöntőben, és ezúttal 3-3 után büntetőkkel jutottak tovább. A Cadenza-nak sem volt könnyű a továbbjutás, hiszen a Kalinka Vodka ellen végül egy szoros mérkőzésen, 4-3-mal kvalifikálták magukat a legjobb négy közé

 

15 órától játsszák a Divízió3 fináléját, illetve annak bronzmeccsét, illetve a Divízió2 döntőjét, ahol már biztosan ott lesz az FC Filadelfila, mivel az AFTER visszalépett.

 

16 órától a Divízió1-es bronzmérkőzés mellett egy másik különlegességet is tartogat a nagydöntő, mégpedig egy Közéleti Kupát, amelyet Dr. Nyirkos István, az egyetem professzora, és a DEAC örökös tiszteletbeli emlékére rendeznek. Ezen a találkozón a DEAC csap majd össze a Média válogatottal. A napot pedig a várva várt Divízió1-es finálé zárja majd 17 órakor.

 

A Nagydöntőről itt is olvashattok.

 

A DEAC várható kerete:

 

Jenei Zsolt (NB III-as labdarúgó)

Katona Zoltán (Megye I-es labdarúgó)

Dr. Rácsai Lajos (Megye I-es labdarúgó)

Radványi Róbert (Megye I-es labdarúgó)

Sáfár László (Az NB III-as DEAC vezetőedzője)

Szőke Péter (Megye I-es labdarúgó)

Téglási Gábor (egykori DEAC-edző)

Tóth Ferenc (NB III-as labdarúgó)

Tóth Zoltán (NB III-as labdarúgó)

 

A Média válogatott kerete:

 

Bögre Zoltán (A dehir.hu hírszerkesztője)

Csengeri László (A DTV hangmérnöke)

Erdei László (A DTV volt technikusa)

Fekete András (A DTV operatőre)

Földi Gyula (A DTV technikusa) 
Lipcsei László (A DTV értékesítési vezetője)

Széles Tamás (A DTV ügyvezető igazgatója)
Ifj. Széles Tamás, („Leendő riporter”)
Vida Gyula (A DTV szerkesztő-riportere)

Vojtkó Ferenc (A DTV szerkesztő-riportere)