Az AEK-Pacers FC (2016. április 7.) mérkőzésen történtek miatt.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Divízió II-es mérkőzésen az egyik játékos a Pacers csapatából az ellenfél egyik játékosával szemben agresszív magatartást tanúsított, így 2016. április 13-án a BJLEK Szervezői Bizottsága az üggyel kapcsolatban fegyelmi tárgyalást tartott.

A Pacers FC csapatkapitánya elismerte a megbeszélésen, hogy a találkozón csapatuk játékosa által tanúsított magatartás nem volt sportemberhez méltó. 

Yusuf Alee csapatkapitány a tárgyaláson a vétkes játékost azonosítva, konstruktív módon viselkedve személyesen is elnézést kért a történtekért.


A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Szervezői Bizottsága a következő döntést hozta az üggyel kapcsolatban:

- Pacers- AEK mérkőzést 1:0 arányú Pacers vezetésnél kirívóan súlyos fegyelmi vétség miatt a játékvezető félbeszakította.

- A mérkőzést a Szervező Bizottság 3:0 gólkülönbséggel a vétlen csapat javára igazolja.

– Emmanuel Akpala, a Pacers FC játékosa a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 2015/16-os tavaszi szezon hátralévő mérkőzésein, illetve a sorozat 2016/17-os őszi idényében nem léphet pályára, eltiltása 2017. március 1. napjáig van érvényben. 


Az eltiltás akkor is érvényben marad, ha a játékos más csapatba igazolna a következő szezonban.

- Ezalatt az idő alatt a nevezett játékos nem vehet részt a BJLEK egyik társrendezvényén (Egyetemi Futsal Kupa, Menta Kupa, stb.) sem.

- Amennyiben a Pacers csapatban szereplő játékosok közül bárki a jövőben (ez a további idényekre is vonatkozik!) súlyos fegyelmi vétséget követ el, ez már a csapat, valamint a csapatba benevezett összes játékos örök időkre való kizárását vonhatja maga után. 


További döntések:

– A Szervezői Bizottság kéri a Játékvezetői Szervezet koordinátorát , hogy a bajnokság hátra levő részében a Pacers érdekeltségű találkozókon két játékvezető működjön közre, és ellenőrizzék a mérkőzések előtt a játékjogosultságokat. 
- A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye.