Nem csak zivatar, hanem gólzápor is volt a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa hétfői játéknapján, amelyet a Stukker FC-Szotyiszamurájok összecsapás nyitott meg. A pirosmezes Szotyik hosszú, ám nem a legsikeresebb történelemmel rendelkeznek az egyetemi bajnokságban, viszont ezúttal győzelmet ünnepelhettek. Az első félidőben már látszott, hogy az eső megnehezíti mindkét alakulat dolgát, hiszen sok hibát vétettek mindketten, de végül a Szamurájok megszerezték a vezetést, amely után egyre jobban kezdtek dominálni. A második játékrészben a Stukker egyenlítő találata felébresztette a piros trikósokat, és ismét kezükben tartották a meccset. Ennek eredménye további 5 Szotyi-gól, amellyel 6-1-re megnyerték a találkozót.

 

3 gólról álltak fel

 

Az EFCÉ Numancsiának volt elszámolnivalója a Botafogo FC-vel, hiszen első párharcukon kikaptak 4-1-re. A bosszúvágytól való fűtöttség meg is látszott a zöldmezeseken, hiszen remek játékkal 3-0-s előnyre tettek szert, és úgy nézett ki, hogy akár ebből egy nagyobb arányú verés is lehet. Ám nem így lett. A kékmezes Botafogo játéka javult a második játékrészben és nagyot küzdve 4-3-ra megfordították az állást. A Numancsia játékosai nem adták fel, mivel egy szabadrúgás-variáció után egalizáltak. A végén mindkét gárda eldönthette volna az összecsapást, azonban maradt a pontosztozkodás.

 

„Szétcsapták” az ellenfelet

 

A Szunderland F.C.-nek nem sikerült túl jól eddig a szezonja, mivel sok mérkőzésükön látszott, hogy nehezen ment a csapatjáték. A Szétcsapó ellen először 3-1-es vereséget szenvedtek egy viszonylag eseménytelen összecsapáson, amelyen szinte alig volt helyzete a kékmezes alakulatnak. Azonban a visszavágón gyorsan megszerezték a vezetést, jelezve, hogy ez nem lesz olyan könnyű összecsapás a Szétcsapó számára, mint először volt. Fehérmezes ellenfelük erre rendesen rácáfolt, mivel a bekapott gól után egyre jobban domináltak. Az első játékrészben meg is fordították az állást 2-1-re, amelyet még három találattal, és magabiztos játékkal fejeltek meg a fordulás után: 5-1.

 

Esélyt sem adtak

 

Rosszul kezdődött az idény, a tavaszi félévben divízió II-es negyeddöntőig jutó Stroke Citynek, miután két vereséget begyűjtöttek a Leverton (7-5), és az Aranymester.hu (3-2) ellen. A balszerencsés szezon hétfő este folytatódott, hiszen az egy szemeszterrel ezelőtt még az első osztályban vitézkedő Borsodi Bivaly ellen kellett megküzdeniük. A Bivalyok az elejétől kezdve domináltak, rendre nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, és agresszív védekezésükkel rengeteg Stroke-attakot fojtottak el. Az első félidőben sok szép kontrát vezettek a zöldmezesek, valamint rengeteg pontos passzal jutottak előre, amelynek eredménye 4 találat volt. A fordulás után csak egyre mélyebb gödörbe került a kedvetlenül játszó City, hiszen még 6-szor rezgették meg kapujuk hálóját, ráadásul egy kétperces kiállítást is kapott az egyik focistájuk. A végeredmény 10-0 lett.