Bekezdtek a csapatok az új évben, és ugyan a január 7-i játéknapon a négy helyett 3 elődöntőt rendeztek (a BDSRSTNT FC-Meztelen Diplomaták ’13 meccset elhalasztották) mind a három összecsapás pörgős és jó iramú párharcokat hozott. Az FC MohiKanok-Botláb FC divízió 3-as találkozóval kezdődtek meg a mérkőzések sorozata. A meccs elején még a feketemezes Kanok domináltak, amelyet egy vezető találattal meg is pecsételtek, de nem sokáig tartott az örömük, hiszen a későbbiekben a Botláb egyre jobban kezdte átvenni az irányítást és fölényük gólokban is megmutatkozott. A MohiKanok lassú védekezését kihasználva 3-1-re elhúztak a fehérmezesek, de előnyük a félidő végére egyre olvadt, miután egy kapushibát kihasználva 3-2-re módosítottak a Kanok. A fordulás után a játék képe nem változott és a Botláb FC folytatta látványos és cselekkel tarkított gurigatását, amely eredményesnek bizonyult, mivel 6-2-re elhúztak. Feketemezes ellenfelük ugyan szintén sok helyzetet dolgozott ki a kapu előtt mégis nagyon pontatlanul játszott, ám egy gólra még futotta a végén, de a 6-3-as vereséggel csak a bronzmeccs jutott nekik.

 

Az első félidőben megnyerték

 

A divízió 2-es elődöntőkkel folytatódott a nap az Agrár Tornacsarnokban, ezek közül is a Leverton-Meccsetnyer United összecsapással. Az első játékrészben mintha osztálykülönbség lett volna a két csapat között, hiszen a Leverton szépen, taktikusan játszott, amely gólokban is megmutatkozott. A feketemezes Leverton két gyors góllal kisebb megtorpanásra késztette az MU-t, hiszen nem tudtak túl sok helyzetet kidolgozni még az elején, valamint a védelmet sem tudták megtörni. A korábban Asztalon Villaként is ismert sötétmezesek egy harmadik góllal már szinte eldöntötték a találkozó végkimenetelét. A fordulás után mintha egy új Meccsetnyer jött volna ki a pályára, hiszen egyre jobban játszottak és egyre több helyzetet dolgoztak ki, ám a Leverton kapusán mindössze egy szabadrúgásgóllal tudtak kifogni. Ami viszont érdekesebbé tette a mérkőzést, hogy a második játékrészben az MU nem engedett gólt feketemezes ellenfelének védelmük kiváló munkájának vagy portásuk szemfülességének köszönhetően. Végül 3-1-es győzelmükkel a Leverton kvalifikálta magát a másodosztály fináléjában.

 

Fináléba illő elődöntő

 

Izgalmas összecsapásnak ígérkezett a Black Steed’s Land-Botafogo párharc, hiszen a Csődörök százszázalékosak voltak eddig a divízió 2-ben, míg kékmezes ellenfelük rendre igazolta, hogy nem hiába jutott fel a másodosztályba. A meccs egy pörgős és jó iramú első félidőt hozott, amelyben mindkét kapu veszélyben forgott, ám a Botafogo több lehetőséget dolgozott ki és labdabirtoklásban is fölényesebbek voltak sárgamezes ellenfelüknél. Végül a Bota egy góllal igazolta is fórját. A fordulás után a Black Steed egyre jobban ébredezett és labdabirtoklásban és helyzetekben is kezdte felülmúlni ellenfelét. Azonban mégis a Botafogo duplázta meg előnyét egy gyors kontra után: 2-0. Viszont a végére elfáradó Bota már nem tudta kivédekezni ezt az előnyt, hiszen a találkozó utolsó 10 percében egyre jobban bekeményítettek a Csődörök és egyenlíteni tudtak, amellyel a büntetőkre bízták a döntést.  A mezőnyjátékosoknál mind a két csapatból 1-1 játékos hibázott, így a kapusoknak kellett eldönteniük a továbbjutás sorsát (4-3). A két hálóőr közül a Black Steed portása hibázott, így a Botafogo jutott a divízió 2 fináléjába, azonban mindkét csapat megérdemelte volna, hogy az aranyért játszhasson.