Két korábbi csoportellenfél csapott össze a Buzánszky Kupa bronzmérkőzésén, a keddi napon, az Agrár Sportcsarnokban. A Meccsetnyer United fél éve még csak a divízió III-ban vitézkedett, ám ezúttal a másodosztály mezején próbáltak szerencsét, amellyel a legjobb négy csapat közé kvalifikálták magukat. A Csődörök viszont a rendes játékidőben veretlenek a Buzánszky Kupa idei kiírásában, az elődöntőben ugyanis 2-2-es döntetlent játszottak a Botafogo ellen, azonban a büntetőkben alulmaradtak.

 

Az első félidőben az egyenlő erők küzdelmét láthatták a kilátogatók, hiszen egyik gárda sem akart nekimenni a másiknak, hanem inkább megfontoltan, taktikusan próbálták feltörni az ellenfél védelmét. Mindkét alakulat védői és kapusai is megérdemlik a dicséretet, hiszen többször óriási gólszerzési lehetőségeket fékeztek meg. A játékrészbeli eredmény ezt a kiegyenlítettséget is tükrözte: 0-0.

A métkőzésről készült képeket itt tekinthetitek meg.

 

A fordulás után úgy nézett ki, hogy marad a 0-0, ám amilyen hősies főszerepet vállalt többször a Meccsetnyer hálóőre az első félidőben, sajnos a másodikban két Black Steed lehetőségnél is nagyot hibázott. A portás az első alkalommal ki akart rúgni egy szélről érkező gyenge lövést, ám felpördült a játékszer a lábán egyenest be a kapuba. Azonban másodszor is kapitulált  a United, miután a portás rosszul jött ki a helyéről és a kiütött labdát az ellenfél támadója felé bokszolta, aki átfejelte rajta a játékszert. A kékmezesek egyre nagyobb erőket mozgósítottak meg az egyenlítés érdekében, ám amint jobban kinyíltak, bekapták a harmadik találatot is, amelyet egy tanítanivaló passzjáték után szereztek meg a Csődörök. Innen pedig már el is dőlt az összecsapás, így 3-0-ra nyert a Black Steed’s Land, elhódítva ezzel a divízió II. bronzérmét.