Az új információkat és tényeket a legalaposabban figyelembe véve, a BJLEK védnökeivel egyeztetve, tanácsaikat kikérve, véleményükkel összhangban a következőképpen alakult a döntés.
Alapító ötletgazdaként speciálisan, bonyolult esetekben van lehetőségem véleményes helyzetekben mérlegelni, a fair-play szabályainak megfelelően ad hoc a lehető legjobb megoldást érvényesíteni.
Meg szeretném jegyezni, hogy erre eddig igen-igen ritkán volt szükség.

A DIV III. osztályban már a legjobb 24 csapat közé bejutott résztvevők nagy számban elfelejtették elektronikus nevezésüket érvényesíteni, ezzel a tendenciával a legjobb 16 között is találkoztam.

Ezen hiányosságok ismeretében pályára sem lehetett volna lépni, valamint az is tény, hogy 1-2 napig a hivatalos honlap rendszerében a feltöltés akadályozott volt, bár ez nem befolyásolta érdemben az elektronikus nevezést, de mint tényt figyelembe vettem.

Volt csapat (Botswana 37), aki olyan csapattól szenvedett vereséget és esett  ki jogtalanul, hogy ellenfelük a hiányosságokat figyelmen kívül hagyva lépett pályára.
Egy szintén szabályokat betartó csapatot (Üvegszilánkok) pedig, aki egy szabálytalan csapaton jutott túl, már nem lenne fair utólag diszkriminálni.

Ezt megelőzően ott volt még a Lex Unió csapatának véleményes ügye, melyet az információk alapján újra kellett gondolni, arra a megállapításra jutottam, hogy "vagy mindenkit, vagy senkit sem kizárni", így ez utóbbi mellett született döntés.

Az érintett csapatok érdekeinek megfelelő figyelembe vételével a következő döntés született, mely végleges, és a felső ág folyamata a következőképpen alakul.

A G-csoportban kiadó még egy továbbjutó helyért a Csörformansz, a Botswana37 és a Lex Unio csapatokkal egyeztetve és képviselőinek beleegyezésével speciális újra játszást rendelek el.

A Gyakadémia csapat nem reagált megkereséseimre, ezáltal nem élt az újrajátszás lehetőségével,így a három csapat körmérkőzésein dől el a továbbjutó kiléte.
A mérkőzéseken mindkét variációban, döntetlen esetén azonnali büntetőrúgások (3-3 büntetőrúgás) döntenek.
A háromcsapatos variációban döntetlen után büntetőkkel elért győzelem értelemszerűen kettő (2) pontot, a rendes játékidőben elért győzelem pedig három (3) pontot ér.
Ezen mérkőzések lebonyolítására mérkőzésenként két játékvezetőt kérek fel.

Ezen mérkőzések játéknapjai:
2015. december 2. (szerda), december 3.(csütörtök), december 7. (hétfő)

A továbbjutó csapat a B-csoport másodikával, a Magyar Ászok csapatával mérkőzik meg.
Ezen mérkőzés tervezett időpontja:
2015. december 8. (kedd)

A felső ág további küzdelmei így legoptimálisabb esetben már
december 9-10. között tudnak lezajlani.

A meteorológiai előrejelzés szerint az elkövetkező másfél hétben marad az átlagosnál enyhébb, este is fagymentes idő, így lehetőség van szabadtéren lebonyolítani a szorgalmi időszak vége előtt a mérkőzéseket legalább a legjobb négy csapat közé jutásért.

Az alsó ág mérkőzése is ki lesz írva a honlapon idejében.

EZENTÚL MINDEN TOVÁBBI DIVÍZIÓ III. MÉRKŐZÉSEN

- a játékvezetők és a pályafelügyelet is a legszigorúbban fogja ellenőrizni a leadott csapatlistákkal összhangban a pályára lépés jogosultságát!!!

- kérem a résztvevőket a megfelelő igazolványokat (diákigazolvány, ideiglenes diákigazolvány, DEKa-kártya) és igazolásokat (TO, tanszékek, oklevél) feltétlenül hozzák magukkal!!!

- A következő szezontól az esetleges szabálytalanságok még pontosabb és szigorúbb kiszűrésére a Versenybizottságon belül létrehozásra kerül a Fair-play-és Igazolásellenőrző Albizottság.


Kulcsár Zsolt
s.k.