Hét csapat egy hosszú, néhol göröngyös utat tett meg addig, hogy eljusson a Buzánszky és a Kozma Kupa döntőire, nem érdemtelenül. Az biztos, hogy sem a Futsal Kupában, sem pedig a divízió I-ben nem lesz címvédés, sőt, még a divízió III-ban sem.

 

A harmadosztályban a D-Mix egy fél éve történelmet írt és első női csapatként megnyerte a trófeát, ám ezúttal a csoportból sem tudtak továbbjutni. Így is egy remek döntőt láthatnak majd a kilátogatók, hiszen a divízió III. halálcsoportjából továbbjutó Botláb FC az eddig százszázalékos Meztelen Diplomaták ’13-mal fog összecsapni. Láthattunk már ebben a szemeszterben egy jó sorozatot megtörni még a divízió II. elődöntőjében, amikor az addig szintén makulátlan mérleggel rendelkező Black Steed’s Land rendes játékidőben 2-2-t játszott a Botafogoval, végül büntetőkkel bronzmeccsre kényszerült. Vajon a Botláb példát merítve ebből megakadályozza a Diplomatákat, hogy begyűjtsék az aranyat?

 

A másodosztályban a korábban említett Botafogo és a Leverton küzd meg az aranyért. A Bota egy éven belül másodjára jutott a legjobb négy közé, hiszen a 2012/13-as tavaszi idényben bronzérmesként jutott a divízió II-be, ebben a szezonban viszont a legfényesebb éremért küzdhet. A Leverton gárdája talán elsőre ismeretlen sokak számára, de a korábban Asztalon Villaként ismert gárda már sokak számára félelmet kelthet. Taktikailag az egyik legerősebb alakulatról van szó, amely már az első osztályt is megtapasztalhatta. A Botafogonak mindenképp nehéz dolga lesz.

 

A divízió I-ben is megtört egy sorozat, mégpedig az A-MEN-é, hiszen három szezon után nem lesz ott a fináléban az örökös bajnok. Helyüket a trónon a Lilla bár-Sportkomm FC veheti át, miután az egész szezon során kiváló teljesítményt nyújtottak játékosai mind a mezőnyben, mind a kapuban. Ám ellenfelük sem lesz könnyű falat, hiszen sorozatban másodjára vehet részt a Buzánszky Kupa nagydöntőjén a HANGOVER csapata, amely egy fél éve az ezüstöt gyűjtötte be, akkor még az A-MEN ellen. A két gárda legutóbb egy éve csapott össze, akkor még a bronzért, és 4-3-ra a Sportkomm győzött.

 

A Kozma Mihály Futsal Cupban is elmarad a címvédés, hiszen az A-MEN csapata még a középdöntőbe sem tudott bejutni. Helyettük pedig ismét csak a Sportkomm gárdája kerülhet fel a képzeletbeli trónra, azonban finálébeli ellenfelük az a Strikaz lesz, amely a középdöntőben vereséget mért rájuk. Az idén új mezben játszó Sportkomm másodjára nyerheti meg a Kozma Kupát.