Az eső az 5. hét második napján sem kímélte a csapatokat, sőt, még jobban rázendített, mint hétfőn. Ugyan a DEAC pályán az F. C. Strikaz-After, divízió 1-es összecsapáson még csak szemerkélt, a találkozót nem befolyásolták az időjárási körülmények. Az After legutóbb súlyos, 13-1-es vereséget szenvedett a főként afrikai légiósokból álló sárgamezesektől, ám ezúttal nem akartak beleszaladni a késbe. Ezt az első félidei teljesítményük is megerősíti, hiszen gyorsan elhúztak 3-0-ra. A pörgős, jó iramú meccsen, még a játékrész végét jelző sípszó előtt egalizálni tudott a kapusuk nélkül felálló Strikaz. A fordulás után elkezdődött az adok-kapok és a csapatok egymás találataira válaszoltak. A légiósok kétszer is megszerezték a vezetést, amelyre az After válaszolni tudott. Viszont 5-5 után parázs hangulatúvá vált az összecsapás, miután a Strikaz egyik labdarúgója egy szabálytalanság miatt 2 perces kiállítást kapott. Az After az emberelőnyt nem tudta kihasználni, azonban miután kiegészült a sárgamezes alakulat ismét a rózsaszíneseké volt az előny: 6-5. A Strikaz ez után megfordította az állást 7-6-ra, de a végén az After játékosainak a helyzetkihasználása három gólt eredményezett, amellyel 9-7-re megnyerték az összecsapást.

 

Nyertek az újoncok

 

Az AEK aTehén gárdája divízió 1-es bemutatkozásán nem akármilyen ellenféllel szemben (A-Men) mutatta meg, hogy nem hiába jutottak fel az első osztályba. A sárgamezesek remek teljesítménye, valamint szép játéka kedd este sem maradt el a 10 kicsi indián elleni párharc során. Ugyan ekkorra már az eső teljesen eláztatta a DEAC-ot, nem úgy tűnt, mintha ez zavarná a két csapatot. Az első játékrészben egy jó iramú félidőnek lehettek szemtanúi a kilátogatók, amelyet 3-1-es AEK-vezetéssel fújt le a játékvezető. A fordulás után kicsit nehezebben ment a gólszerzés mindkét alakulat számára, ám a 10 kicsi indián egy találatra fel tudott zárkózni. Viszont az esőt az AEK bírta jobban és a találkozó vége előtt még három gólt szerezve 6-2-re megnyerték az összecsapást. A divízió 2-es bronzérmesek folytatták kiváló szereplésüket az első osztályban.

 

A végén dőlt el

 

A divízió 3 mérkőzéseivel zárult az esős éjszaka a DEAC-on, ezek közül is gólgazdag párharcot hozott a Botláb FC és az FC Port Vale küzdelme. Ugyan az első félidőben 4-1-re is elhúzott a Botláb, nem tudott biztos előnyre szert tenni, hiszen sokáig kétgólos távolságban tudott maradni feketében játszó ellenfelük, sőt, többször veszélyes helyzeteket tudott kidolgozni. Végül a találkozó az utolsó két percben dőlt el, amikor is két újabb találattal 10-6-ra módosította a végeredményt a Botláb.