A DIV II. o. döntőjébe az Aranyozott Bambák (későbbiekben: A.B.) együttese és a Blokkolók FC csapata (későbbiekben: BFC) jutott be.

Mindkét csapatra már az elődöntőben is komoly erőpróba várt, de ezeket sikeresen abszolválták.

Az első, említésre méltó momentumra a 3. percig kellett várnia a nagyérdeműnek: ekkor Balogh bedobásából Koskovits Gergely fejelt az A.B. kapujába, mellyel vezetést szerzett a piros mezes, BFC gárdája. A válszra a 12. percig kellett várni. Ekkor ugyanis, egy Tárkányiról kipattanó labdát Karasz László pofozott a kapuba, 3 méterről. Ezzel tehát döntetlen volt az állás. Az I. félidőben hol a fejetlen támadásoké, hol pedig a precízen megszervezett védekezéské volt a főszerep, de több gól már nem esett az I. játékrészben.

A végig feszült hangulatú mérkőzésen, már az első pillanatokban "megtalálta" egymást a két kiemelkedő játékos, az A.B.-s, Bodnár Dávid és a BFC-s, Balogh Dénes...! Ezt a "kapcsolatot" honorálta Papp játékvezető a 27. percben Bodnárnak egy 2 perces kiállítással, mellyel - értelemszerűen- nem értett egyet... Az emberelőnyt gyorsan ki is használta a piros mezes BFC, hiszen a 28. percben Galgóczi Péter távoli góljával, ismét a BFC-nél volt az előny. 2 perccel később, ismét döntetlen állás ávolt látható az Agrár-Csarnok képzeletbeli eredményjelzőjén, ugyanis Szabó R. révén megszületett a gyors egyenlítő találat. A 33. percben ismét a piros mezes gárda vezetett, hiszen újból Koskovits volt eredeményes, de a válasz ismét nem váratott magára sokáig, mindössze egy percet kellett rá várnia a nagy létszámú közönségnek: ekkor ismételten Karasz volt eredményes, mellyel ki is alakult a mérkőzés végeredménye, ami 3:3-as döntetlennel zárult. Ekkor következhettek a büntetőrúgások, melyből a Blokkolók FC gárdája jött ki szerencsésebben, hiszen míg náluk mindössze egy hibázó volt (Balogh Dénes), addig a fekete mezes A.B. csapatából senki (!) nem tudta bevenni Tárkányi kapuját.

A bajnoki címről döntő büntető elvégzését Koskovits vállalta magára, aki nem is okozott csalódást és kíméletlen végrehajtónak bizonyult. Ennek a heroikus végjátéknak köszönhetően, a Blokkolók FC nyerte meg a DIV II. o. őszi bajnokságát. Öröm az ürömben, hogy - információink szerint-, nem vállalják a magasabb osztályban való szereplést.