Június 21-én rendezték a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa mindhárom Divíziójának fináléit, a női bajnokság aranycsatáját, illetve a Kozma Mihály Futsal Kupa helyosztóit.

 

Nemcsak az időjárás volt változatos szerdán, a DEAC Sporttelepen, ahol megrendezték a BJLEK helyosztóit. Rengeteg összecsapáson bőven volt miért izgulni. Egyoldalú találkozókat is láthattak a kilátogatók, de szerencsére ebből kevesebb volt.

 

Büntetőkkel dőlt el a harmadosztály aranycsatája

 

A Divízió 3-ban a Wadafak jó eséllyel pályázott az aranyéremre, ám ehhez az afrikai légiósokkal teletűzdelt Knicksen keresztül vezetett az út. A rózsaszínmezes magyar együttes az első félidőt egyértelműen uralta, rengeteg szép helyzetet dolgozott ki a Wadafak csapata, ebből kettőt ki is használt. A második játékrészben már kiegyenlítődtek az erőviszonyok. 2-1-re fel tudtak jönni a légiósok, de nem sokáig maradt ez az eredmény, mert a Wadafak ismét kétgólosra növelte fórját. A Knicks viszont óriási szívvel küzdött és ki tudott egyenlíteni. 3-3 lett a vége, jöhettek a büntetők, amit a légiósok 3-2-re megnyertek. A harmadik helyen a Labdavótspori és a Pozitív Kifli végeztek megosztva.

 

Hengerelt a Primavera

 

A másodosztály fináléját két olyan csapat játszotta, akik egy csoportban voltak, de nem mérkőztek meg egymással végül. A Black Steed’s Land ősszel a döntőig jutott, a Sinter FC Primavera viszont idén egyértelmű favoritnak számított erősítései és teljesítménye alapján. Ennek ellenére az első félidőben kiélezett csatát vívott egymással a két gárda. A BSL szerezte meg a vezetést és a Primavera válaszolt. 2-2 volt a félidei szünetben. A fordulás után viszont mintha bent maradt volna az öltőzőben az őszi ezüstérmes. A Sinter sorra használta ki a Black Steed’s Land hibáit és termelte a gólokat. Végül kijött a két csapat közti különbség 12-2-es sikerével először nyerte meg a Sinter FC Primavera a Divízió 2-t. A dobogó harmadik fokára megosztva állhattak fel a Zsiványok FCS-Grizzly Falatozó és a BDSRSTNT futballistái.

 

A-Men-Strikaz klasszikusok a Szuperligában és a Kozma Futsal Kupában

 

A Kozma Mihály Futsal Kupa és a Szuperliga fináléjában is a többszörös bajnok A-Men FC, valamint az afrikai légiósokkal teli Strikaz csapott össze egymással. Az izgalmak garantáltak voltak. A Kozma Kupa aranycsatájában a kékmezes magyarok nagyon megfontoltan és taktikusan játszottak, 2-0-s előnyre tettek szert, amelyre csak egy Strikaz válasz érkezett az első játékrészben. A szürketrikós afrikai csapat a fordulás után egyenlíteni tudott. A végén azonban mégis az A-Men örülhetett, egy szép akció után 3-2-re módosították az állást és megszerezték az aranyat. A bronzéremnek a Sinter FC és a Botafogo játékosai örülhettek.

 

A Szuperliga fináléjában is hasonlóan kiegyensúlyozott finálét láthattunk. Ám az érzelem- és az izgalomfaktor magasabb értékeket mutatott. Az első félidőben az A-Men nyomott inkább. Ennek meglett az eredménye, hiszen az örökös bajnok szerezte meg a vezetést. Ez felébresztette a légiós alakulatot és egyre kiegyenlítettebb lett a párharc. A Strikaznak végül sikerült is egyenlítenie még a félidő vége előtt. A második játékrészben a szürkemezesek kerültek mentális fölénybe, miután 2-1-re fordítottak. Az A-Men ezután egy kicsit megzavarodott. Kellett egy kis idő, amíg rendbe szedték magukat, de amint ez megtörtént egyenlíteni tudtak. Az utolsó 10 percben rendre veszélyben forgott mindkét kapu, de vagy a kapufa vagy a hálóőrök állták útját a labdának. 2-2 lett a vége, jöhettek a büntetők, amit a Strikaz 4-3-ra megnyert, és első afrikai csapatként elhódította az első osztály trófeáját. A dobogó harmadik fokára a Botafogo és a Suhancosok játékosai állhattak fel.

 

Először rendezték meg az Elnök Kupát, amelyen azok a Szuperligás csapatok vettek részt, akik már a negyeddöntőben búcsúztak. Az első helyen végül a Made in Italy végzett, miután a fináléban 10-4-re verte a Szabolcsi Ragadozók együttesét. A harmadik helyen a Spurs és a Sinter FC végzett.

 

A nap nyertese a Sinter FC, még a nőknél is

 

A Sinterekre valóságos éremzuhatag várt a döntő napján. Még a hölgyeknél is arattak, ráadásul eléggé simán verték a fináléban a DEAC-ot. 3-0-s sikerükkel megvédték címüket a sorozatban. A harmadik helyen az Old School végzett.

 

Végeredmény:

Szuperliga:

1. Strikaz

2. A-Men FC

3. Botafogo

3. Suhancosok

 

Elnöki Kupa:

1. Made in Italy

2. Szabolcsi Ragadozók

3. Spurs

3. Sinter FC

 

Divízió II.:

1. Sinter FC Primavera

2. Black Steed’s Land

3. BDSRSTNT

3. Zsiványok FCS-Grizzly Falatozó

 

Divízió III.:

1. Knicks

2. Wadafak

3. Pozitív Kifli

3. FC Labdavóspori

 

Kozma Mihály Futsal Kupa:

1. A-Men FC

2. Strikaz

3. Botafogo

3. Sinter FC

 

Női Liga:

1. Sinter Ladies FC

2. DEAC-KA

3. Old School

Gólkirályok:

Superliga:  Molnár Márton (Botafogo)
Divízió II.  Gyurina János (Sinter FC Primavera)
Divízió III. Hangrád Bence (Pozitív Kifli)