Újra elindul féléves útjára a labda a Buzánszky Kupa kispályás focibajnokságában. Rengeteg egyetemista és öregdiák, néha a legviccesebb, ám legkreatívabb csapatneveket megkreálva indul el, az Aranycsapat élő legendájának nevével fémjelzett kupasorozatban. Ám fontos visszatekinteni az előző, tavaszi szezon történéseire is.

 

Történelmet írtak a női focisták

 

Kezdjük visszaemlékezésünket a divízió III-mal. Nem túlzás kijelenteni, hogy történelmet írt a DEAC-MIX, mégpedig két szempontból is. Az egyik, hogy három hét alatt még senki sem nyerte meg a harmadosztályt csak a DEAC női futsalosai alkotta csapat. A másik, hogy ők az első, főként női játékosokból álló alakulat, amely először vehette át a győztesnek járó trófeát. A DEAC megnyerte csoportját, majd két mérkőzést abszolválva (a negyeddöntőn nem jelent meg az ellenfél) a fináléban küzdhetett a dobogó legfelső fokáért. Azonban az ellenfél nem ígérkezett könnyűnek, hiszen az afrikai légiósok tarkította Pacers FC gyakorlatilag átgázolt a mezőnyön, hogy a döntőbe juthasson. Még a Meccsetnyer United elleni esős meccs sem jelentett túl nagy akadály a PFC-nek. Viszont a fináléban, a rendes játékidőben 2-2 volt, így a büntetők döntöttek. A DEAC-MIX-nek a 2012-13-as őszi szezonban meggyűlt a baja a hatméteresekkel, hiszen az elődöntőben, majd a bronzmeccsen is így szenvedtek vereséget. Ám ezúttal nekik kedvezett a szituáció, hiszen végül 5-4-re ők nyertek.

Vajon idén sikerül megvédeniük címüket? Vagy új csapatokra kell majd számítani a végelszámolásnál? Az előző félévben rengeteg egylet mutatta meg a foga fehérét, vagy már hosszabb ideje szereplő alakulatok fognak csillogni? Az Asztalon Villa Reserves akár idén a bajnoki címre is esélyes lehet, de rengeteg olyan csapat van még, amely felérhet a csúcsra, mint a Szabolcsi Ragadozók vagy a Pénz&Sárm, de nem szabad elfeledkezni az ismeretlen erőkkel bíró újoncokról sem, hiszen ők okozhatják a legnagyobb meglepetést.

 

Kiegyenlítődött másodosztály?

 

A divízió II-ben nagyon nehéz meghatározni a végső győztes kilétét, főleg, ha az első négyből három biztosan az első osztályban méretteti meg magát (a FiladelFila nevezését még nem tüntették fel az oldalon). Júniusban a D. A. Team és a FiladelFila egy izgalmas döntőt vívott, amelyen a Fila nyert 6-5-re. Viszont a tavaszi szezonban a másodosztály dúskált a jobbnál jobb találkozókban. Egyik ezek közül az FC Szétcsapó-Velünk SE csoportmeccs, amelyen a vendégek 8-3-ról fordítottak 9-8-ra, hogy elorozzák ellenfelüktől kvartettjük második helyét. Ám említhetném a Bekemék-Last Minute nyolcaddöntőt, amelyen szinte végig a hazaiak domináltak, azonban a helyzeteivel jobban gazdálkodó vendégek 2-1-es végeredménnyel továbbjutottak. Emellett nem szabad elfelejteni a kupasorozat történetének leghosszabb büntetőpárbaját, amelyet az AEK a Tehén és az InfLazio vívta a negyeddöntőben, hiszen 30 darab hetes után dőlt el, hogy a görög fantázianévvel rendelkező alakulat jut fel az első osztályba.

Az idei félévben viszont nehéz megmondani, hogy kié lesz az arany. Jó eséllyel indul az előző szezonban Bekemék néven nevező Black Steed’s Land, illetve a divízió III-ban ezüstöt szerző Pacers FC, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a tavaszi idényben első osztályban résztvevő FC WADAFAK és Borsodi Bivaly visszatért. A feljutók közül a Pinathinaikosz is okozhat kellemes meglepetést, illetve a már másfél éve, a divízió II-ben vitézkedő Velünk SE is könnyen a Final Fourban végezheti.

 

Lesz triplázás?

 

Vajon az A-Men sorozatban harmadszor is megszerzi a bajnoki trófeát a divízió I-ben? Az A-Men FC tavaly meg tudta védeni a címét az első osztályban úgy, hogy a döntőben, emberhátrányban 6-2-re verte a HANGOVER gárdáját. Az elitliga örökös bajnoka mindenképp favoritnak számít, mint ahogy a sokszor sérülésekkel küzdő Sportkomm FC, akivel mindig szoros és izgalmakkal teli összecsapásokat szokott vívni az A-Men. Azonban a bajnoki kupáért vívott harcba minden bizonnyal beszáll majd a Made in Italy gárdája is, amely évről évre remekül teljesít az első osztályban. Emellett ki kell még emelni a kupasorozat másik afrikai alakulatát, az F.C. Strikazt, hiszen tavasszal az ő nyakukba akasztották a bronzérmet. Érdemes lesz odafigyelni a feljutókra is, hiszen a D. A. Team, az AEK a Tehén és az After is komoly játékerőt képvisel.

Minden szezonkezdet előtt kérdések merülnek fel, amelyre a válaszokat a döntők utolsó sípszójáig nem kapunk meg. Ám lehet, hogy már sokat sejtető feleleteket kapunk, miután október 3-án elkészül a sorsolás.

 

Minden csapatnak sok sikert kívánunk a szezonban!