BJLEK első osztályának összes csoportjában, a célegyenesbe fordultak a küzdelmek, de ennek ellenére, még rengeteg kérdés van, melyre várjuk a válaszokat, melyeket a csapatok tudnak majd megadni. Mint tudjuk, kevés idő áll a csapatok rendelkezésére, hogy lejátsszák a még hátralévő mérkőzéseiket. Mindössze a "D" jelű csoportban tisztázódott a helyzet, hiszen a jelenleg a csoportot vezető, HANGOVER alakulata, illetve a bajnoki címre pályázó, Made in Italy együttese már továbbjutott a csoportból, hiszen már nem tudja őket utolérni sem a Borosüvegek csapata, sem a Pöszmet- fiúkhoz hasonlóan, nulla ponttal álló, KFRTKF együttese sem.

Kuriózum lesz a két, pont nélküli gárda közelgő összecsapása, melynek végén legalább az egyik brigád ponttal/pontokkal lesz gazdagabb!

Az "A" csoportban igen kiélezett és nyílt a küzdelem, azt leszámítva, hogy a TK-B.B. gárdája már továbbjutott a kvartettből, de a mögötte felsorakozó három csapatból, még bárki kieshet és bárki tovább is juthat az elsőszámú főiskolai csapat mögött.

A keddi játéknap több nyitott kérdésre is választ adhat ebben a csoportban, hiszen az A-MEN FC csapata előbb az újonc, Sportkomm FC-vel találkozik (DEAC- Műfű 1-es pálya; 20:00), majd ezt a találkozót követően az AS KÓMA gárdájával méri össze erejét a Kiss- csapat. Ha mindkét mérkőzésen a papírformának megfelelő eredmény alakul ki, akkor garantálható, hogy a főiskolai együttes mellett az A-MEN FC is kvalifikálja magát a következő körbe. Ha ez nem így lesz, akkor lehet számolgatni a csapatoknak.

 

A "B" csoportban, mindössze a matematikában bízhatnak a csapatok, hiszen az újonc, F.C. Stikaz együttesének az égieket is segítségül kell(ene) hívnia a továbbjutáshoz, de mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. A csodaszámban menő, újonc- továbbjutás, egyben azt is jelentené, hogy nem sikerülnie zsinórban három bajnoki címet szereznie a DEVERGO csapatának. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bajnokcsapatnak van még egy le nem játszott mérkőzése, igaz a külföldi hallgatókból álló, újonccsapatnak, még két(!!!) hátralévő mérkőzése van...

 

A "C" jelű négyesben, igencsak kilátástalan a helyzete az Aranyozott Bambák (továbbiakban: A.B.) csapatának (gólkülönbségük: 9-21, 3 pont), de a két, továbbjutást érő pozícióra itt is több, mint két csapat pályázik. Utolsó esélye az A.B.-nek, a kedd esti, Huligánok elleni ki- ki mérkőzés lesz (DEAC-Műfű 4-es pálya; 21:00), hiszen csakis győzelem esetén reménykedhetnek, míg a Huligánok, győzelmük esetén nagy lépést tehetnek az előző kiírás ezüstérmesének, a Rutinos Vén Rókák együttesének a búcsúztatása felé. A csoportot jelenleg az LK Bulls csapata vezeti, akik az idény eddigi részében igencsak kiegyensúlyozott, néha, szemre is tetszetős játékkal lepték meg hű szurkolóikat.

 

A csoportokból az első két együttes jut tovább. A héten több fontos kérdésre is választ kap(hat)unk.

A kilátogató nézőknek jó szurkolást kívánunk, míg a csapatoknak sok sikert!