2013. március 25-én kezdetét veszi a BJLEK 2012/13. évének tavaszi bajnoksága, mely több újjítást is magában foglal. Ahogy, az már korábban is tervben volt, az megvalósult, vagyis megújult a honlap, mely ettől függetlenül továbbra is elérhető minden résztvevő, érdeklődő számára.

A tavaszi bajnokságra összesen 89 csapat adta le a nevezését (DIV I. o. 16 csapat, DIV II. o. 24 csapat, DIV III. o. 49 csapat).

Az idei szezontól kezdve az első-, és másodosztályban 4+1 fő lesz a játéktéren egyszerre, egy csapat által szerepeltethető játékosok száma!!!

Ezen felül, a kapusokra is érvényesek lesznek a futsal játékszabályai, melyekről a közeljövőben részletes tájékoztatásban részesülnek a csapatok, a honlapon keresztül. A mérkőzések játékideje változatlanul, félidőnként 25 perc marad.

Mérkőzések halasztása: 1halasztás lehetséges, de ha egy csapat leszervezi a halasztott
mérkőzést új időpontra, akkor halaszthat még egyszer.
Ez a gyakorlatban a következőt jelenti: gyakorlatilag 1.00 halasztási pont van, ha halaszt a csapat és vár, hogy besorsolják a találkozót, akkor ezt elhasználta. Ha halaszt, de az új időpontot elfogadják, csak 0.50 halasztási pontot használ el, vagyis még egy lehetőség megmarad.

Az aktuális menetrend továbbra is a "Sorsolás" menüpont alatt lesz elérhető. Mivel a jövő hét folyamán kezdődnek a közdelmek, ezért a hétvégén minden csapat elektronikus levélben fog értesülni, hogy lesz-e mérkőzése a jövő héten és ha igen, hol/mikor/ki ellen lép pályára.

Minden csapatnak eredményes és sikerekben gazdag bajnokságot kíván a Szervezőbizottság!