A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (továbbiakban: BJLEK) szervezői véglegesítették a 2011/12-es tanév tavaszi bajnokságának, döntő napját/menetrendjét. Ennek értelmében 2012. június 26-án (keddi nap) minden osztályban fény fog derülni a győztesek kilétére, de addig még a versenyben maradt csapatokra vár még néhány kevés, de annál "élesebb" mérkőzés. A helyszínek, idén is a DEAC-Pályán található műfüves játékterek lesznek. A DIV. II.o. és a DIV. III. o. elődöntősei ezzel a szerepléssel kivívták a jogot, hogy ősztől magasabb osztályban mérettessék meg magukat. Bíz(z)unk benne, hogy az elmúlt évek, többnyire rossz tapasztalataival ellentétben (természetesen voltak kivételek), ezek a gárdák, vállalják is a felsőbb osztályban való szereplést!

 

A program a harmadosztály két elődöntőjével kezdődik (11 óra), ahol az egyik ágon az eddig parádézó, FC Parádé gárdája csap össze az AEK a Tehén együttesével, míg ezzel egy időben, csak másik pályán, az előző két kört, mindössze büntetőrúgásokkal abszolváló, Medvedisznóember csapata találkozik a Kapitu- Lazio alakulatával.

 

12 órai kezdettel, a két futsal elődöntőre kerül sor (a mérkőző csapatok kiléte egyelőre ismeretlen), valamint ezzel a két összecsapással párhuzamosan rendezik meg a másodosztály első elődöntőjét, ahol az FC WADAFAK csapata találkozik a Vírnyúlz gárdájával. Az FC WADAFAK csapata egy igencsak izgalmas, kiállítással tarkított, gólgazdag találkozón (3:2-es győzelem az Asztalon Villa ellen) vívta ki az elődöntős szereplést, míg a Vírnyúlz együttese, egy ennél izgalmasabb, büntetőrugásokkal eldőlt párharcon van túl a D.A. Team csapata ellen.

 

13 órától a második liga, második számú, de korántsem másodrendű elődöntőjére kerül sor, melyen az InfLazio és a Cadenza alakulatai találkoznak. A Cadenza gárdája magabiztos, 6:1-es győzelemmel kvalifikálta magát a DIV. II.o. idei Final Four-ba, míg az InfLazio csapata büntetőrúgások után tudott csak túllépni az igencsak szívósnak bizonyuló, Vodka Juniors gárdáján.

Az elődöntővel azonos időben rendezik meg a harmadosztály bronzmérkőzését, illetve a Kozma Mihály Futsal Cup III. helyért vívott mérkőzést is.

 

Egyéb, helyfoglalási okok miatt, ekkor egyfajta "törés" lesz a menetrendben és a folytatásra mindössze 15:30 órakor kerül sor, amikor az első osztály két elődöntőjére (DEVERGO- TK-B.B.; A-MEN FC- Made in Italy), valamint a másodosztály bronzmérkőzésére, illetve a Kozma Mihály Futsal Cup döntőjére kerül sor.

 

16:30 órától a harmadosztály és a második liga döntőjére kerül sor, valamint rövid pihenő után az első osztály bronzmérkőzését is ekkor vívják, valamint a 4. pályán gálamérkőzés lesz megtekinthető.

 

17:30 órakor indul útjára a labda a BJLEK I. osztályának idei döntőjében melyet, minden valószínűség szerint, a legnagyobb érdeklődés fog övezni. A regnáló bajnok, DEVREGO csapatának igencsak nehéz dolga lesz már az elődöntőben is, hiszen a többnyire az NbIII Tisza- csoportjában szereplő, DEAC- Szertár Sportbolt gárdájára épülő csapat, nem fogja olcsón adni a bőrét, melyet a HANGOVER elleni negyeddöntőben be is bizonyított (ember-, és gólhátrányból fordítottak a főiskolások).

 

Az egész napos rendezvényre a belépés, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is DÍJTALAN!!!