A Nagydöntő második felvonásában került sor, a Divízió III. döntőjére. A legnépesebb osztály két legjobb csapata az idei szezonban a 10 kicsi indián és a Velünk SE lett. Előbbi csapat az FC FiladelFila együttesét búcsúztatta nagy csatában, míg utóbbi a Calcio Scienziatit ejtette ki.

 

A 10 kicsi indián három vereséget szenvedett az idei szezonban, míg a Velünk SE egyetlen vereségét a bronzérmes FiladelFila ellen szerezte a csoportmérkőzések folyamán.

 

A döntő mérkőzésre kilátogató majdnem 100 néző egy nyugodt iramban kezdődő mérkőzést láthatott. A találkozó elején a két csapat igyekezett fogást találni a másikon. Hamar vezetést szerzett a Velünk SE, miután egy labdavesztést követően került a hazaiak hálójába a labda.  A gólt követően a sárgamezes vendégek lenyugodtak és kevesebb hibával játszottak. Talán túlságosan is lenyugodtak, mivel a félidő közepére a 10 kicsi indián megfordította az állást. Az első játékrész második felében felpörgött a játék és futószalagon jöttek a gólok. A Velünk SE vette át az irányítást és több védelmi hibát kihasználva 4:2-re módosította az állást.

 

A második játékrészben is főként a vendégek akarata dominált, bár a hazaiak sokszor okoztak igen komoly zavart a VSE kapuja előtt. Egy hasonló zavarkeltés után ismét feljött egy gólra a 10 kicsi. Ezután a fekete mezes gárda egymás után több nagy helyzetet alakított ki, ám a helyzeteket vagy a védők vagy a hálóőr hárította. Amíg az indiánok rontottak, addig a Velünk SE kihasználta az újabb védelmi megingásokat és újabb találatokat értékesített. A félidő közepére ismét több gólos előnyre tettek szert a vendégek. Nem sokkal a vége előtt újabb nagy lehetőség kínálkozott az indiánok előtt, amikor is büntetőhöz jutottak. Az értékesített büntetőt azonban nem követte újabb hazai találat, csak egy vendég válasz érkezett rá, mellyel kialakult a 8:4-es végeredmény.

 

A Divízió III. 2011/12-es Őszi szezonjának győztese, tehát a Velünk SE lett.

 

A folytatás hamarosan!