Tegnap rendezték meg a BJLEK 2010/2011- es bajnoki évadjának, tavaszi döntőjét, ahol az idén debütáló, első alakalommal kiírt Futsal Cup-ban is győztest avattak.

A tavasszal debütáló torna névadója a jövőben Kozma Mihály, a magyar futsalválogatott korábbi szövetségi kapitánya lesz.

A nap, a III. Liga bronzmérkőzésével indult, ahol a TK-Sportkomm FC gárdája nem tudta megszorítani a külföldi hallgatókból álló, FC Srtikaz csapatát (6:2 az FC Strikaz javára).

Ezt követően az osztály döntőjére került sor, ahol a rendes játékidőben elért döntetlent követően, büntetőrúgásokkal, az InfLazio gárdája diadalmaskodott a Kalinka Vodka együttese ellen.

A II. Liga döntőjébe, a papírformának megfelelően, a szezon két legkiegyensúlyozottabb csapata, a HANGOVER és az Aranyozott Bambák együttese kvalifikálta magát, amelyet a HANGOVER csapata nyert meg, 3:0-ra.

A II. osztály bronzmérkőzésén heroikus küzdelem után, büntetőrúgásokkal a Borosüvegek csapata diadalmaskodott a svéd, Mons Pubis BK felett. A rendes játékidő 4:4-es döntetlenje után, büntetőkkel 4:3 arányban győzött a magyar csapat.

Az I. osztály elődöntői után kijelnthető volt, hogy nem lesz idén címvédés, hiszen az eddigi bajnok, a Made in Italy gárdája az elődöntőben elvérzett a DEVERGO alakulatával szemben, míg a másik ágon a korábbi, többszörös bajnok, az A-MEN FC nem bírt az idén bemutatkozó DEAC- Szertár Sportbolt együttesével.

Így a döntőbe a DEVERGO és a DEAC-Szertár Sportbolt együttese kvalifikálta magát.

Abba a döntőbe, melyre a torna névadója, Buzánszky Jenő is megérkezett és a II. félidő kezdőrúgását, maga végezte el.

A DEAC gárdája végig futott az eredmény után. A II. félidő 5. percétől a DEAC együttese áttért az ún. "vészkapusos" megoldásra, melyben a vészkapus szerepét a csapatvezető, Gulácsi Bence vállalta magára, de ez sem hozta meg a várt áttörést a fehér mezben, sötét nadrágban játszó, idén debütáló csapat számára.

Így, a döntőt magabiztosan, végig kézben tartva, 5:2-re megnyerte a DEVERGO gárdája, akik elsősorban a parádézó Dávid Gábornak köszönhetik a bajnoki címet, aki nem mellékesen "A torna legjobb játékosa" címert is hazavihette.

A legjobb kapusnak járó díjat Tóth Ferenc, a DEAC- Szertár Sportbolt kapusa szerezte meg.

Az idén első alkalommal kiírt Futsal Cup-ot az A-MEN FC csapata nyerte meg, miután a döntőben 5:2-re legyőzte az Asztalon Villa gárdáját.

A bronzmérkőzésen a TK-B.B. gárdája érvényesítette a papírformát, és imponáló különbséggel szerezte  meg a III. helyezést a Répagépészek csapatával szemben.

A gólkirályi címet, a TK-B.B. játékosa, Devits Ádám szerezte meg.