Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa
Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa

Gyakran Ismételt KérdésekHelyszínek

A BJLEK kupa mérkőzései az alábbi helyszíneken zajlanak:
 • Matek pálya
 • DEAC 1-4 műfüves pályák
 • Hotel Campus pálya
 • Agrár műfüves "A" és "B" pálya
 • Agrár tornacsarnok
 • DOTE műfű
A világítást a DEAC pálya biztonsági őrénél lehet felkapcsoltatni.
Érdemes megemlíteni még a Koli Kávézót, ahol a bajnoksághoz kapcsolódó ügyintézés zajlik (fogadóórák helyszíne).
Minden fenti helyszínt megtaláltok ezen a Google térképen.

Versenyszabályzat (2014-15)

Az aktuális versenyszabályzat letölthető innen(pdf formátum).

Igazolások

A nevezés során minden csapatnak kötelező megadni játékosairól a következő adatokat: név, Neptun-kód, diákigazolvány-szám, fénykép. Ezen adatok alapján minden játékos számára elkészül egy fényképes igazolvány, melynek felmutatásával lehet csak a mérkőzéseken pályára lépni.

Jegyzőkönyv

Minden mérkőzésen kötelező jegyzőkönyv kiállítása (a résztvevő csapatoknak elég egyet kitölteni). Ez a dokumentum tartalmazza a mérkőzés adatait (divízió, résztvevő csapatok neve, helyszín, időpont), illetve a csapatokban pályára lépő játékosok nevét, aláírását, az általuk szerzett gólok, sárga/piros lapok számát. Fontos, hogy csak olyan játékos szerepeljen a jegyzőkönyvön aláírással, aki valóban pályára lépett. A csapatkapitányok (vagy helyettesek) által aláírt jegyzőkönyvet le kell adni a szervezőbizottságnál (lehetőleg a mérkőzés utáni fogadóórán).
Üres jegyzőkönyv sablon letölthető innen(ms-word formátum).

Csoportsorrend

Alapvetően a 3-1-0 rendszerben a csoportmeccseken szerzett több pont alapján állítjuk fel a sorrendet.
Ha 2 vagy több csapat esetében pontegyenlőség áll fenn, akkor a következő kritériumok alapján rangsorolunk:
 1. az egymás közötti csoportmeccseken szerzett több pont
 2. összesített gólkülönbség az egymás közötti csoportmeccseken
 3. összesített gólkülönbség az összes csoportmeccsen
 4. több lőtt gól az összes csoportmeccsen
 5. 2 csapat esetén mindent eldöntő meccs, több csapat esetén sorsolás.
Pontegyenlőség estén a weboldalon megjelenhet hibás sorrend - ezt az adott bajnokság végén, a kieséses szakasz közeledtével javítjuk.

Mérkőzés halasztása

A 2012/13-as tavaszi idényben kísérleti jelleggel új módosítási szabályok lesznek bevezetve. Minden csapatnál nyilván lesz tartva két érték: a csapat halasztásainak a száma (kezdő értéke 0) és egy úgynevezett halasztási limit (kezdő értéke 1). Egy csapat akkor tud halasztani vagy egy mérkőzést másik időpontra átrakni, ha a halasztásainak a száma kisebb (!), mint a halasztási limitje. Fontos változás az előző szezonhoz képest, hogy egy mérkőzés új időponra való áthelyezésével a csapat halasztásainak a száma 1-gyel automatikusan nő. Viszont ha az ellenfél elfogadja a javasolt időpontot, akkor az érintett csapatok halasztási limitje 0.5-tel emelkedik. Ha egy csapat lefoglal egy szabad időpontot, és leszervez oda egy mérkőzést, akkor mindkét csapat halasztási limitjéhez 0.5 adódik hozzá.
Vegyünk egy példát: az X csapat első besorsolt mérkőzését átrakja egy másik időpontra, amelyet az ellenfele nem fogad el. Ekkor halasztásainak a száma 1 lesz, halasztási limitje 1.0. Ekkor következő mérkézését nem fogja tudni sem elhalasztani, sem átrakni új időpontra. Viszont amint sikeresen leszervez egyik csoportellenfelével egy mérkőzést, úgy halasztási limitje 1.5 lesz, és ekkor már tud halasztani és időpontot módosítani is.

Mérkőzés-műveletek a honlapon

A csapatok (elsősorban a csapatkapitányok) a feladata, hogy a csapat mérkőzéseit kezeljék a honlapon. A csapatunkhoz tartozó mérkőzés adatlapját az alábbi lépésekkel tudjuk megjeleníteni:
 1. válasszuk ki az aktuális idény menüpontot a főmenüben.
 2. válasszuk ki a bajnokságot, melyben a csapatunk szerepel (figyeljünk a megfelelő divízióra)
 3. válasszuk ki a megfelelő csoportot (ha körmérkőzéses bajnokságról van szó)
 4. a mérkőzések listájában válasszuk ki a keresett mérkőzést
Egy mérkőzéssel a következő műveletek végezhetők a mérkőzés adatlapján:

Eredmény rögzítése: ennél a funkciónál meg kell adnunk a végeredményt, ki kell választanunk a csapatunkat a legördülő menüből és be kell írnunk a csapatjelszót, melyet a nevezési lapon adtunk meg (ha még nincs csapatjelszavad, vagy esetleg elfelejtetted, akkor ezt jelezd emailben a buzanszkykupa@gmail.com címen a csapatneved feltüntetésével). Ha a mérkőzésen nem jelent meg az egyik csapat, akkor jelöljük be a "játék nélkül" opciót, és az eredményt 3:0-val a vétlen félnek írjuk be. Ha sikerült rögzíteni az eredményt, akkor a csapatoknál megadott email címekre tájékoztató email érkezik.

Eredmény véglegesítése: ha az egyik fél megadta egy mérkőzés eredményét, azt a másik félnek véglegesítenie kell. Ez akkor történik meg, ha a másik fél ugyanazt az eredményt adja meg. Ha az eredmények eltérőek, akkor az eredmény rögzítésre kerül, de még nem véglegesítődik.

Időpont foglalása: ennél a funkciónál választanunk kell egy szabad időpontot, ki kell választanunk a csapatunkat és meg kell adnunk a csapatjelszót. Sikeres foglalás esetén mindkét csapat emailben értesítést kap.
Foglalást úgy is indíthatunk, hogy a Sorsolás menüpont alatt klikkelünk egy "szabad időpont" linkre. Ebben az esetben a bajnokság kijelölése után ki kell választanunk a mérkőzést, a csapatunkat, és meg kell adnunk a csapatjelszót. Sikeres foglalás esetén itt is megy az értesítő email.

Időpont visszaigazolása (elfogadás / visszavonás / elutasítás): az előző pontban ismertetett művelet párja. Egy javasolt időpontot tudunk vele visszavonni, elfogadni vagy elutasítani. Ki kell választanunk a megfelelő műveletet, a csapatunkat, és meg kell adnunk a csapatjelszót. A visszaigazolásról mindkét csapat emailben kap értesítést. Az időpont elfogadása esetén a mérkőzés státusza "besorsolva" lesz.

Másik időpont választása: a "besorsolt" státuszú mérkőzésekkel végezhető egyik művelet. Módosításra a kezdési időpont előtt 36 óráig van lehetőség, ezután ez az opció nem jelenik meg. Az egyik fél egy új, szabad időpontot jelöl meg a lejátszásra. Fontos tudni, hogy a módosító csapat halasztásainak száma eggyel nőni fog! A módosítás előtt célszerű felvenni a kapcsolatot a másik csapattal (telefonon vagy emailben), hogy nekik megfelel-e az új időpont. A módosításhoz  választanunk kell egy szabad időpontot, ki kell választanunk a csapatunkat és meg kell adnunk a csapatjelszót. Ha a módosító csapat halasztásainak száma nem teszi lehetővé a halasztást, akkor hibaüzenetet ír ki a portál. Sikeres módosítás esetén mindkét csapat emailben értesítést kap.

Időpont halasztása: a "besorsolt" státuszú mérkőzésekkel végezhető másik művelet. Halasztásra a kezdési időpont előtt 36 óráig van lehetőség, ezután ez az opció nem jelenik meg. A halasztó csapat halasztásainak száma eggyel nőni fog! Ha a csapatunk halasztásainak száma nem teszi lehetővé a halasztást, akkor hibaüzenetet ír ki a portál. A halasztáshoz ki kell választanunk a csapatunkat és meg kell adnunk a csapatjelszót. Sikeres módosítás esetén mindkét csapat emailben értesítést kap. 36 órával meccs előtti halasztás esetén telefonon ajánlott, de nem kötelező értesíteni az ellenfelet.

Hozzászólások: erre a gombra kattintva a mérkőzésre érkezett kommenteket lehet megnézni, illetve új hozzászólást lehet írni. Utóbbi funkcióhoz kötelező kiválasztani a csapatot, megadni a hozzászólás szövegét és a csapatjelszót.

Fegyelmi Ügyek

Piros lapos eltiltás esetén a kiállított játékos automatikusan eltiltottá válik.
2 sárga utáni piros lap automatikusan 1 mérkőzéses eltiltást jelent.
Azonnali piros lap automatikusan legalább 2 mérkőzéses eltiltást jelent.
A Fegyelmi Bizottságnak lehetősége van, hogy az eltiltások mennyiségét fegyelmi tárgyaláson növelje vagy csökkentse. A fegyelmi tárgyalás kihagyható, amennyiben az eltiltást kapó játékos és csapata jóváhagyja azt.
A Fegyelmi döntések ellen fellebezésnek helye nincs, de a döntést perdöntően befolyásoló új körülmény esetén lehet kérni új tárgyalást.
Amennyiben egy játékos letöltötte eltiltásai legalább felét, akkor kérheti az eltiltás mennyiségének mérséklését, amelyről a Fegyelmi Bizottság dönt.

Egyéb tudnivalók

 • Minden csapat biztosítson magának labdát
 • Számozott mezek nem kötelezőek© 2013 www.buzanszkykupa.hu — Minden jog fenntartva