Ahogy azt az elmúlt 3 idényben megszokhattuk, ismét fináléba került az A- MEN FC együttese, de ezúttal nem egy korábbi nagy ellenfél (Made in Italy), hanem az ifjabb generációt képviselő, lelkes játékosokból álló, HANGOVER együttese várt rájuk.

A csapatok az alábbi összeállításban kezdték a döntőt.

A- MEN FC: Nagy G., Trencsényi J., Tornyai V., Nagy T., Dr. Valóczki J.

HANGOVER: Gégény L., Deák G., Sivadó M., Dankó G., Berettyán B.

Kezdeti tapogatózásnak nyoma sem volt, hiszen a kék mezes, kihívó gárda nem ijedt meg a bajnokcsapattól, akiknél pályára lépett két futsal- válogatott játékos is Trencsényi János és Nagy Tamás személyében. A mérkőzés első gólját a 6. percben szerezte Dr. Valóczki révén a címvédő, majd a középkezdés után Dankó rontott ziccerben. Ez meg is bosszulta magát, hiszen a 8. percben már 2:0-ás eredmény villogott a DEAC- Műfű 1-es pályájának képzeletbeli eredményjelzőjén: egy labdavesztést követően a Mezei- VILL FC kiválósága, Trencsényi talált 3 méterről Gégény hálójába. A magabiztos (?) előny tudatában felszabadult a Kiss- gárda, melynek ékes bizonyítéka volt a Nagy- Trencsényi- Dr. Valóczki összjáték, mely után csak a szerencse és a kapufa mentette meg a Berettyán- legényeket az újabb góltól. Kicsit összetörni látszott a HANGOVER, hiszen ezekben a percekben futószalagon jöttek a bajnokcsapat szebbnél- szebb támadásai, de hol a kapufa, hol Gégény, hol az égiek álltak a kék mezes alakulat mellé. Ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen a 21. percben Nagy G. a büntetőterületen belül, nyilvánvaló gólhelyzetben buktatott, melyért cserébe piros kártyát kapott, míg a HANGOVER pedig büntetőt. Kis tanakodás után Trencsényi állt a kapuba, de nem tudta megakadályozni, hogy szépítsen a HANGOVER, Deák révén. Ezt követően Szabó Balázs foglalta el a kaput, vészkapusként. Éledezni látszottak a remények, de egy kontra után ismételten Trencsényi növelte az előnyt. Az I. félidő után 3:1 arányban vezetett a címvédő gárda.

A II. félidő 2. percében egy ígéretes akcióban elkövetett szabálytalanság után kapott sárga kártyás figyelmeztetést Gégény B., majd mivel ezt nem vette tudomásul és reklamált, ezért 2 perces kiállítást kapott. A közjátékot követően a szabadrúgást Dr. Valóczki váltotta gólra. Az indulatok továbbra sem csillapodtak, hiszen közvetlenül a középkezdés után szintén reklamálásért Dankó kapott sárga kártyás figyelmeztetést. Ezzel párhuzamosan folyamatossá vált a szócsata a bajnokcsapat cserejátékosai és a HANGOVER kapusa között. A 34. percben tovább fokozódtak az indulatok, hiszen Gégény B. lövése centiméterekkel megy el a bal kapufa mellett, majd a túloldalon Gégény L. véd bravúrral. 1 perccel később egy labdavesztés után Gégény B. találatával szépített a HANGOVER, majd 3 perccel később Nagy T. lő óriási kapufát. A  38. percben azonban ismét nő a bajnokcsapat előnye, egy Deák- öngólnak köszönhetően. A 42. percben ismét felszínre törtek az indulatok, hiszen egy Szabadossal szemben elkövetett szabálytalanság után, kakaskodásért a sértett kapott sárga kártyás figyelmeztetést. Az utolsó percek krónikájához tartozik még egy nagy erejű Tornyai- lövés utáni gól, mellyel kialakult a 6:2- es végeredmény.

Összességében elmondható, hogy a rutinosabb, címvédőként érkező A- MEN FC nem sok támadási felületet hagyott a döntőket illetően első bálozó ellenfelének. Ennek ellenére szép jövő előtt állnak a Berettyán- fiúk és még sok örömet fognak szerezni szurkolóiknak. Emeli a győzelem értékét, hogy Nagy kiállítása után, a 21. perctől emberhátrányban játszottak a Kiss- fiúk. A bajnoki címét megvédő együttes pedig örökös bajnokká avanzsálódott. Zsinórban ez volt a harmadik bajnoki címe a rendszeresen piros mezben szereplő társaságnak.


A- MEN FC- HANGOVER 6:2 (3:1)

A BJLEK tavaszi évadjának végeredményei, különdíjasai:

Kozma Mihály Futsal Cup

1. A- MEN FC
2. F.C. Strikaz
3. Sportkomm- Lilla Bár FC
4. MB- DEVERGO

Legjobb játékos: MOLNÁR CSABA (A- MEN FC)

DIV III. o.

1. DEAC- MIX
2. Pacers
3. Sporting
4. Pinathinaikosz

DIV II. o.

1. FC FiladelFila
2. DA Team
3. AEK a Tehén
4. AFTER

DIV I. o.

1. A- MEN FC
2. HANGOVER
3. F.C. Strikaz
4. Cadenza

Legjobb kapus: GÉGÉNY LEVENTE (HANGOVER)

Legjobb mezőnyjátékos: DOMOSZLAI LÁSZLÓ (A- MEN FC).


Megállapítható, hogy egy újabb, sok csapatot és sok nézőt, hallgatót megmozgató bajnokságot bonyolítottak le a szervezők, sikeresen.

A bajnokságok viszont évek óta nem lehetnének lebonyolíthatóak a játékvezetők és az ő hozzáállásuk nélkül, amiért külön köszönetét fejezte ki Kulcsár Zsolt, a bajnokság ötletgazda- főszervezője.

A BJLEK tavaszi bajnokságaiban az alábbi játékvezetők tevékenykedtek: Vékony Zsolt, Vasziliu Tamás, Harmati László, Papp János, Tóth Gábor, Pál Gábor.

A nyári szünetre kellemes kikapcsolódást kívánunk minden játékosnak, játékvezetőnek, szervezőnek, szurkolónak!