Az utolsó és egyben a legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére került a sor a BJLEK őszi bajnokságának I. osztályú döntőjének személyében, ahová a címvédő, A- MEN FC együttese és az előző döntő ezüstérmese, a Made in Italy (későbbiekben: MIT) gárdája kvalifikálta magát.

A Kiss- gárda már egy nagy győzelmet a magáénak tudhatott a mérkőzés előtt, hiszen a korábbiakban lejátszott, Kozma Mihály Futsal Cup döntőjében magabiztos, 5:1-es győzelmet arattak a feltörekvő, FC FiladelFila alakulata felett, vagyis, az alaphang megfelelő volt a nagy mérkőzés előtt.

A találkozó 10 perces késéssel kezdődött, hiszen, mivel mindkét csapat piros mezben lépett játéktérre, ezért a Harmati- Vékony játékvezetői páros, érthető okokból, nem indította el a találkozót, megváratva ezzel a közel 150 fős (!!!) nézőközönséget. A probléma megoldása után és a mérkőzés elkezdését követően, az első két percben a regnáló bajnok jelezte, hogy bajnokként akar távozni a parkettről, hiszen, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem került hátrányba a Szima- csapat. Csendben, alkalmanként egy- egy lövéssel jelezték a csapatok, hogy nyerni jöttek, viszont ezek a próbálkozások valós veszélyeket hordoztak magukban. Az I. félidő utolsó 6 percében azonban felpörögtek az események. A 19. percre összegyűjtötte a MIT gárdája az öt, közvetlen szabadrúgást maga után vonó szabálytalanságát, majd egy perc múlva egy tetszetős akció végén Dr. Valóczki volt eredményes. Két perccel később, a megítélt, ún. 10 méterest is gólra váltotta, majd a középkezdés után közvetlenül a MIT, hosszú eltiltásból és sérülésből, idén visszatérő védője, Nagy Bence talált be Kiss kapujába, a félpályáról(!!!).

A megzavarodott címvédő nem is tudott előnnyel szünetre menni, hiszen egy megítélt szabadrúgás után, Dér legurítását követően, ismét Nagy volt eredményes, ezúttal közelebbről, 10 méterről lőtt Kiss kapujába, kialakítván a félidei, 2:2-es döntetlent.

A II. félidő első percei is az "ismerkedés" jegyében teltek, majd a csendet, egy szöglet után, Horváth törte meg, visszaszerezvén a vezetést a címvédőnek. A folytatásban, ahogy telt- múlt az idő, úgy nehezedett egyre nagyobb nyomás a Kiss- csapatra, de a hibátlanul védekező bajnokcsapat, bajnokként távozott a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának Kecskeméti János Tornacsarnokából.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy egy Karsai- féle becsúszó szerelés után sárga kártyával figyelmeztette őt Vékony játékvezető, majd a szenvedő alany, Szabados, szintén besárgult az 50. percben, ígéretes akció megakadályozásért.

A mérkőzést, mint, ahogy a bajnokságot is, idén is a Kiss Ferenc által vezetett A- MEN FC gárdája nyert meg, nem érdemtelenül.

A BJLEK csapatainak, szurkolóinak, játékvezetőinek, szervezőinek nem sok idejük lesz a pihenésre, hiszen heteken belül kezdetét veszi a tavaszi küzdelemsorozat.

 

DIV I. o. I. Helyért: A- MEN FC- Made in Italy 3:2 (2:2)

 

A BJLEK 2012/13- as őszi bajnokságának végeredménye:

DIV I. o.

1. A- MEN FC

2. Made in Italy

3. Conca D'oro-Sportcomm FC

4. HANGOVER

 

DIV II. o.

1. Borsodi Bivaly

2. 10 kicsi indián

3. Asztalon Villa és a Vírnyúlz együttesei (Megosztott III. hely)

 

DIV III. o.

1. FC Szétcsapó

2. Numancsia vol3.

3. AFTER

4. DEAC- MIX