A mögöttünk hagyott szezon harmadik osztályának küzdelmeit a végig kiegyensúlyozottan szereplő, FC Parádé együttese nyerte meg. Az alábbiakban az együttes  csapatkapitányával, Moskovits Gáborral készített beszélgetés olvasható.
 
„ – Mi volt a célkitűzés a bajnokság kezdete előtt?”
 
"- Először is üdvözlöm az olvasókat és köszönöm neked a lehetőséget, hogy elmondjam tapasztalatainkat! A csapat célkitűzése mindenképpen a bajnokság megnyerése volt. Már az őszi szezonban is jó csapatunk volt, csak kevesen voltunk. Több meccset is 4+1-ben játszottunk végig és nyertünk meg mérkőzéseket. Aztán egy olyan meccsen, ahol kettős emberhátrányba játszotta végig a csapat a mérkőzést, már nem tudtunk nyerni, így kiestünk. Tavaszra sikerült minőségi játékosokat igazolnunk, így a célkitűzést reálisnak éreztem."
 
„ – Játszanak-e nagypályán a játékosok?”
 
"-Változó. Jelenleg Tóth Béla Bence az NbIII-as Nyírbátor játékosa, Bodnár Máté a Balmazújváros ifjúsági csapatában, míg jómagam Békés megyében, a Kétegyháza csapatában futballozom. A többiek jelenleg nem aktívak. Szabó Zsolt kiváló vízilabdázó, Hatvani Gergely a kispályás focinak él, Széplaki Balázzsal és Kvasz Ádámmal, annak idején, nagyjából 200 utánpótlás bajnoki mérkőzést játszottunk le együtt a Békéscsabai MÁV FC-ben, Bene Norbert a kézilabda és a konditermek szerelmese, Szilágyi Ákos a Hajdúszoboszló ifjúsági csapatában pallérozódott, Czere Roland Komádiban játszott, Balogh Barna pedig sérüléséig a Balmazújváros reménysége volt. "
 
„- Mi a minimális cél a másodosztályban?"
 
"-A dobogóért szeretnénk megküzdeni."
 
„- Várható-e játékosmozgás a holtszezonban (Érkezők/Távozók)?”
 
"-A DIV II. o. már nagyobb színvonalat képvisel, így a keret megerősítése mellett döntöttünk. Hosszas mérlegelés mellett arra jutottunk, hogy mindössze 1-3 játékos leigazolását szorgalmazzuk, mivel szeretnénk a csapat arculatát, hangulatát megtartani!Egyelőre egy kiváló játékost sikerült elcsábítani, aki nem más, mint a jelentős DIV I-es tapasztalattal rendelkező, Ifj. Szima Gábor. Még egy kapus leigazolását mindenképpen tervezzük.
Távozni Bene Norbert és Szabó Zsolt fognak. Norbi felhagy az egyetemmel, míg Zsolti, a következő olimpiai ciklusban szeretne a hivatására, a vízilabdára koncentrálni."
 
„- Téli pénzdíjas tornákon szoktatok-e indulni, vagy tervezitek-e az idei szezonban?"
 
"-Egyenlőre nem indultunk ilyen rendezvényeken, de a jövőben előfordulhat."
 
 
„- Milyennek ítéltétek meg a bajnokság színvonalát (szervezés, ellenfelek játéktudása,játékvezetés színvonala, körítés)?”
 
 
"- A bajnokság színvonala megfelelt a tömegsporttal szemben támasztott elvárásnak. A szervezés egészen jó volt, bár kissé elhúzódott a bajnokság. Az ellenfelekkel azt hiszem, hogy két csapatot leszámítva sportszerű, szinte már- már baráti meccseket sikerült játszani. Ezekről a csapatokról csak jókat mondhatok, még a nagyobb előnyünk után is sportszerűen játszottak. Nem volt sem veszekedés, sem rugdosódás.
Kivételt ez alól az Asztalon Villa Reservs (későbbiekben: AVR) és az AEK a Tehén elleni meccsek jelentették. Az AVR csapata nem tudta elviselni a sima győzelmünket és a mérkőzés vége felé, "vadászatba" kezdtek. A mérkőzés végén, ráadásul a csapatvezetőjük egy ásványvizes flakonnal megrúgta egy társamat. Szerintem, az ilyesmire nincs szükség ezen a szinten. 
Az AEK- es srácokkal, mint az egyetlen csapattal, aki le tudott győzni minket, kemény meccset játszottunk. Ők voltak a legerősebb ellenfeleink ebben a szezonban. Azt hiszem, a DIV II. o.-ban is meg fogják állni a helyüket. A játékvezetés szerintem hibátlan volt. Végezetül szeretném megköszönni az állandó nézőink buzdítását! A sikerünk nem jöhetett volna létre Kovács Bianka, Vén Viktória, Pakrócz Tímea, Illés Cintia, Losonczi Ádám, Bagoly Enikő és Takács István nélkül. Ők minden meccsünkön jelen voltak, szurkoltak. Jó pihenést és sikeres felkészülést kívánok mindenkinek!"