Újabb fél év telt el és újra bajnokokat avattak a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa három osztályában, illetve a Kozma Mihály Futsal Cup-ban. Mindegyik kupasorozatban új csapatok nyakába kerülhetett az arany.

 

Visszakerült a kupa

A Kozma Mihály Futsal Cup fináléjában az A-Men FC és Lillabár Sportkomm FC csapott össze egymással. E két csapat már-már legendás rangadókat vívott egymással a kupa története során, amelyből sokszor az A-Men jött ki jobban, kivéve az őszi szezonban, amikor is a Sportkomm először hódította el a Buzánszky Kupa divízió I-es trófeáját, illetve arra készült, hogy megvédje a címét a Kozma Kupában. A finálé egy rangos összecsapást is hozott, miután egy szinte adok-kapok összecsapás alakult ki a két csapat között. A második félidőben végül az A-Men csapata örülhetett jobban, amely végül 6-4-es győzelmet aratott a címvédő ellen és visszahódította a Kozma Mihály Futsal Cup-ot. A dobogó harmadik fokára a Strikaz léphetett fel, míg a negyedik helyen a Botafogo végzett. A döntő legjobb játékosa Tornyai Viktor lett, az A-Men játékosa.

– Sajnos a meleg egy kicsit rányomta a bélyegét a meccs hangulatára, ennek ellenére egy jó iramú és élvezetes összecsapás volt – beszélt a döntőről Kiss Ferenc, az A-Men FC csapatkapitánya. – Azonban látszott, hogy mindkét csapat csalódott volt, miután egyikőnk sem jutott a Buzánszky Kupa fináléjába, így ez egy vigaszdíj volt számunkra. Bármennyire is rangos a Kozma Kupa az igazi az, ha a Buzánszky Kupát nyeri meg az ember. Tornyai Viktor meg is érdemelte, hogy ő legyen a legjobb játékos, hiszen a selejtezőkön és a döntőn is remekül játszott és végig robotolt minden egyes találkozót. Reméljük, hogy következő alkalommal megvédjük a címünket, de természetesen a divízió I. trónjára is szeretnénk visszakerülni, amelynek érdekében új játékosok is jönnek majd a csapathoz. Szeretnénk a Made in Italy-tól visszaszerezni a kupát.”

 

Az első külföldi győztes

Azt nem lehet mondani, hogy a DE Mentorok és a Samba KSA érdemtelenül jutott volna be a divízió III. fináléjában, hiszen mindkét gárda nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, sőt egy év után ismét nagy esély mutatkozott, hogy egy külföldi csapat nyerje meg találkozót. A Samba eddigi összes meccsén fölényesen és jól gurigázott és ez ezúttal sem volt másképp. Az első félidőben már 3-1-es vezetést szerzett a Samba. A fordulás után a gólok száma megduplázódott a zöld-fehér csíkokban pompázó légiósok pedig nevükhöz méltón szambáztak a labdával és végül 6-2-re megnyerték a finálét. A harmadik a Tegnaposok gárdája lett, míg a Pindúr Pandúrok épphogy lemaradtak a dobogóról.

– Ez az első alkalom, hogy a Buzánszky Kupában szerepelhettünk és nagyon jó érzés számunkra, hogy bajnokok lehettünk – mondta Abdullah Jezawi, a Samba KSA csapatkapitánya. – Szeretnénk jövőre már a divízió II-ben is indulni. A döntőben jól játszottunk, jó a csapatunk, a kapusunk is szenzációs és van egy „menedzserünk”, aki szinte olyan mintha Mourinho lenne a kispadunkon. De ami igazán végigsegített minket a szezonon az a harci szellem.

 

Büntetők döntöttek

Két nagy játékerővel rendelkező csapat mérte össze erejét a divízió II. fináléjában, a Wadafak Super Dry, illetve a New Team. Ezt a mérkőzésen is megmutatta a két csapat, hiszen nagy izgalmakat élhetett át, aki kilátogatott a két csapat összecsapására. A pörgős és helyzetekben gazdag első játékrész után 2-1-re vezetett a rózsaszínmezes Wadafak, amelyre volt válasza a fordulás után a New Team-nek, hiszen meg tudta fordítani az állást. A találkozó végére már egyre jobban úgy nézett ki, hogy a zöldmezes New Team ezt behúzza, de a Wadafak egalizálni tudott, amellyel kiharcolta a büntetőpárbajt. A hatmétereseket követően viszont a Wadafak örülhetett, hiszen 3-3-as rendes játékidő után 3-2-re nyerték a büntetőpárbajt. A másodosztályban a harmadik helyen a Borsodi Bivaly és a Csiszolatlan Rókák osztozkodott.


– Küzdelmes, hajtós meccsen vagyunk túl, ami a meleg mellett nagyon sokat kivett belőlünk
– nyilatkozott a Wadafak csapatkapitánya, Gyenes Zoltán. – Szerencsére az utolsó pillanatban sikerült ikszre kihozni a találkozót és a büntetőkkel megnyerni. Egy éve jöttünk vissza a divízió I-ből, de a következő félévben újra próbálkozunk. Most jogosan, első hellyel harcoltuk ki a feljutást és jövőre, reméljük, sikeresen tesszük magunkat próbára.

 

Rég nem látott trófea

Nem történt címvédés a divízió I-ben, miután a Made in Italy az elődöntőben kiejtette a Sportkomm-ot, de a tavalyi ezüstérmes HANGOVER sem jutott el a fináléig. Ezúttal a Strikaz és a Made in Italy mérte össze erejét a divízió I. döntőjében. A fordulatokkal teli és izgalmas összecsapás ezúttal is elmaradt, hiszen a sárga-feketében játszó Italy nagyon gyorsan háromgólos előnyhöz jutott, amely nagyban meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. A második játékrészben a Strikaz kapusa jól teljesített, de ez sem volt elég, hogy az afrikai légiósok fordítsanak, mert a Made in Italy remek csapatjátékkal és szép gólokkal nyerte meg 7-2-re a találkozót. A harmadik helyen a Lillabár Sportkomm FC végzett, míg a negyedik helyre a Retek FC ért fel. A „Final Four” legjobb kapusa Usman Tahir lett, a Strikaz hálóőre, míg a legjobb játékosnak járó díjat Jeney Domokos zsebelhette be.

– Volt egy kis hullámvölgyünk az évek során, volt olyan is, hogy nem indulunk a bajnokságban, de idén odafigyeltünk, az első perctől koncentráltunk, lelkesen és eredményesen futballoztunk – mondta Jeney Domokos, a Made in Italy csapatkapitánya. – Tudatosan készültünk a döntőre, tudtuk, hogy mit játszanak. Jó esélyünk volt arra, hogy megnyerjük a döntőt. A csapattal nagyon örülünk, hogy újra elhódíthattuk a trófeát az pedig csak egy plusz, hogy én lettem a legjobb játékos. De ezt a trófeát nem kaptam volna meg, ha nem állnának mögöttem a csapattársaim. Célunk a címvédés és ezt a sportszerű, lelkes, célratörő és feszültségmentes játékot fenntartani.