A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Cup történetének talán legjobban megszervezett döntőinek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Debreceni Sport Oktatási Központba. Kulcsár Zsolt ötletgazda fáradhatatlan munkája ezúttal is eredményes volt a lebonyolításban, hiszen az ekkor megszokott finálékon kívül Közéleti Kupát láthatott a nagyérdemű, amelyen olyan hírességek is pályára léptek, mint ifj. Buzánszky Jenő –akit sokaknak már be sem kell mutatni, hiszen Buzánszky Jenő, az Aranycsapat olimpiai bajnok védőjének fia­–, Trencsényi János, a magyar futsal válogatott csapatkapitánya, vagy Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke. Ám a kilátogatók megcsodálhatták a Debreceni Egyetem Cheerleadereinek a produkcióját is. De lássuk a történéseket.

 

ElWerték szépen!

A Divízió III. döntőjét a Werdel Szépen és az Üvegszilánkok játszották egymással, ám ezt a találkozót a csapatok kérésére korábbi időpontban bonyolították le. Kiélezett csatát vártunk, de az első játékrész nem ezt mutatta, mivel a Werdel nagyon simán 4-0-s előnyhöz jutott, miután könnyedén ki tudta használni fehérmezes ellenfelük gyenge védekezését. Az Üvegszilánkok a második játékrészre össze tudták szedni magukat, de ez nem volt elég a fordításhoz, ahhoz viszont elég volt, hogy 3-2-re megnyerjék ezt a félidőt. Az Üvegszilánkok az elején sajnos beragadtak és minden bizonnyal ez okozta a vesztüket, ettől függetlenül fel tudtak állni és az utolsó pillanatig küzdöttek az aranyért. Ferenczi Lajos, a Werdel Szépen csapatkapitánya örült, hogy arannyal koronázták meg a szezonjukat és oldalunknak elmondta, hogy jövőre mindenképp egy osztállyal feljebb folytatják, és elképzelhető, hogy némi változás is lesz a keretben. A harmadik helyen a DEAC-MIX végzett, míg a dobogóról épphogy leszorult a Szpartak Légió.

 

Visszavágtak a „nyócegyezés”-ért

A Divízió II. fináléja már egy igazi csemegével kecsegtette a nézőket, hiszen az Asztalon Villa a Zsiványok FCS-vel mérte össze erejét. A két együttes a csoportmeccsek során már találkoztak, ám akkor a Villa nyert 8-1-re. Volt okuk a Zsiványoknak a visszavágásra. Az első félidőt annak ellenére, hogy az Asztalon Villának indult jobban fekete mezes ellenfelük zárta 2-1-es vezetéssel. A második játékrészben igazi parázs csata alakult ki, hiszen a játék mellett kemény szóváltások alakultak ki, nemcsak a csapatok, de a játékosok és a bírók között is. Nem csoda, a feszültséget fűrészelni lehetett. Ezen viszont a Zsiványok kerekedtek felül és egy kiélezett csatában 6-5-re nyertek. Nagy Sándor csapatkapitány szerint a nagydöntő napja egy remek összecsapással indult. Örült, hogy ők jöttek ki végül győztesen és szeretné, ha együttese jövőre a Divízió I-ben indulna, de ehhez megerősítené a keretet. A bronzérmet a Pacers FC gyűjtötte be, míg a negyedik helyen a Semmi Esetre SE végzett.

 

Sima A-Men győzelem a Kupában

A Divízió I-es finálé előtt a Kozma Mihály Futsal Cup aranycsatáját láthatták a kilátogatók. Mind a Sinter FC, mind pedig az A-Men FC Papírvilág megérdemelten jutott el eddig és mindkét fél kemény kihívásra számíthatott. Az első félidőben az A-Men erre rendesen rácáfolt, hiszen szép, mutatós akciók után 4-0-s előnyre tett szert. A második játékrészben ugyan a Sinter FC kétszer még eredményes volt, de az örökös bajnok továbbra is kiváló formában játszott és simán, 9-2-es sikerrel behúzta a Kupát. Kiss Ferenc, az A-Men csapatkapitánya örült annak, hogy megnyerték a Futsal Kupát és mindenképp a címvédésre törekednek tavasszal. Viszont hozzátette, a Divízió I-ben jövőre ismét azon lesznek, hogy megnyerjék a bajnoki címet, mert számukra az az etalon. A Kozma Mihály Futsal Kupa bronzérmét a RETEK FC nyerte el, míg a negyedik a Strikaz lett.

 

Történelmi siker, egy történelmi meccsen

A Divízió I-ben a címvédő Made in Italy a döntők történetét figyelembe véve egy újonccal, a RETEK FC-vel mérte össze erejét. Talán a Made in számított a párharc esélyesének, és végig úgy is játszott. 3-0-s előnyre is szert tett a címvédő, de ez nem szegte kedvét az elején talán idegesen focizgató narancsmezeseket. A fordulás után sokan azt hitték, hogy az utolsó 10 percben 5-3-nál eldőlt már a találkozó és ebből egy újabb Made in Italy bajnoki cím lesz. De a RETEK az utolsó pillanatig küzdött, aminek az eredménye is meglett, hiszen szépségdíjas gólokkal sikerült egyenlítenie. De a hosszabbítással nem érte be a külföldi és magyar hallgatók egyvelegét jól keverő együttes, mivel 2 perccel a vége előtt 6-5-re fordítottak. A végén hiába szegezte kapuja elé ellenfelét a Made in Italy, nem sikerült kiharcolni a ráadást. Ezzel a sikerrel a RETEK FC először lett bajnok a Buzánszky Kupa Divízió I-es történetében. Monyók Ádám csapatkapitánynak felfoghatatlan volt az érzés, de nagyon dicsérte csapatát nemcsak a mérkőzésen, de az egész szezonban nyújtott teljesítménye miatt. Tavasszal a címvédésre törekednek, ám képlékeny még a keret a következő idényre. A bronzérmet az A-Men FC-Papírvilág szerezte meg, míg a dobogóról épphogy lemaradt a Szabolcsi Ragadozók.Képek a döntőről:  https://goo.gl/photos/oJFsfuAqBrnatSteA