Az egyik legfontosabb mérkőzést rendezték meg a BJLEK 2012/13. évi őszi szezonjának futó bajnokságában, melyen a DIV I. o. két elődöntőjének vesztese, a HANGOVER és a Conca D'oro-Sportcomm FC alakulatai mérték össze tudásukat. Az általában a "csalódott csapatok csatájaként" aposztrofált bronzmérkőzésen a leendő sportkommunikátorok léptek fel kezdeményezőbben, hiszen a 7. percben csak a HANGOVER kapusa, Gégény, mentette meg csapatát a korai góltól, de egy perc múlva már ő is tehetetlen volt Tóth lövésénél, mely a kapuban kötött ki. Hozzá kell tenni, ehhez a gólhoz szükség volt egy parádés Mizsák- labdára is. A vezetés, mintha felpaprikázta volna a kék mezben tündöklő egyetemi gárdát, hiszen egy kontratámadás végén Deák góljával gyorsan egyenlítettek a 10. percben. Az egyenlítő gól nagy lelki áttörés lehetett a Berettyán- brigádnak, hiszen nem sokkal később, a 12. percben meg is fordították a találkozó állását, hiszen egy jobb oldalról megeresztett Dankó- bombára nem volt válasza Bíró- kapusnak. A folytatásban mindkét kapusnak akadt dolga. Hol Gégény Levente védett bravúrral, hol pedig Bíró Tamás tett tanubizonyságot kiváló reflexeiről.

A következő említésre méltó eseményre a 18. percig kellett várni. Ekkor, ugyanis Mizsák lőtt nagy erővel, 9m-ről a HANGOVER kapujába, kialakítván a félidei eredményt (2:2).

A II. félidőt az egyetemisták kezdték jobban, hiszen a II. félidő 3. percében, ismét náluk volt az előny- utoljára. Dankó, egy mesteri passz után mattolta Bírót. A lüktető, gyors mérkőzésen továbbra is a nyílt sisakos támadójátéké volt a főszerep, melynek újabb bizonyítékát Tóth Tamás szolgáltatta a 34. percben egy átlövésgól formájában. Ezzel, ismét egalizált a főiskolai csapat. Az Nb I.-ben futsalozó, főiskolai hallgató, Varga a 43. percben viszont meg is nyerte a mérkőzést a csapatának, hiszen egy labdaszerzés után nagy erővel lőtte ki a kapu bal alsó sarkát. Ezt követően több meccslabdája is volt a Sebestyén- csapatnak, de vagy Gégény védett vagy nem találták el a kaput, ajtó- ablak ziccerben. Természetesen Bíró- kapus sem mehetett el kávézni, hiszen az egyetemisták mindenképpen gondoskodni akartak arról, hogy ne a kávé, hanem az újabb bekapott gólok miatt legyen magas az a bizonyos vérnyomás.

Az összességében jó színvonalú, bronzmérkőzéshez méltó találkozón mindkét gárda becsülettel küzdött az éremért, de ez az érem most a főiskolások nyakába került.

 

Mindkét csapatot csakis a dícséret illeti, hiszen, nem olyan régen, még mindkét együttes alsóbb osztályban vitézkedett és napjainkra, már- már az első osztály meghatározó alakulatai.

 

III. Helyért: HANGOVER- Conca D'oro-Sportcomm FC 3:4 (2:2)